Alfabet de skincare: F de la acidul ferulic

Alfabet de skincare: F de la Acid Ferulic

Reușești să descifrezi eticheta cu ingrediente de pe produsele de skincare? Știi ce face acidul hialuronic? Sau care este diferența dintre AHA și BHA? După ce vei parcurge tot alfabetul de skincare pe care ți l-am mai pregătit, ingredientele cosmetice nu vor mai avea niciun secret pentru tine!

Ai aflat deja despre acizii alfa și beta hydroxy, însă aceștia nu sunt singurii acizi regăsiți pe eticheta produselor cosmetice. Acidul ferulic este și el un ingredient important pentru piele, însă când este cazul să îl includem în rutina noastră de beauty? Află totul despre el și vezi dacă este potrivit tipului tău de piele citind în continuarea ghidul nostru pentru descifrarea ingredientelor din produsele cosmetice?

Ce este acidul ferulic?

Acidul ferulic este un antioxidant găsit în pereții de celule ai plantelor precum orezul, ovăzul, semințele merelor sau ale portocalelor. În cazul plantelor, rolul lui este de a le proteja și de a le conserva cât mai bine, similar cu rolul lui pentru piele: de a o menține tânără.

La ce se folosește?

Când este aplicat local, acidul ferulic acționează ca orice alt antioxidant: ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire reducând efectele dăunătoare ale radicalilor liberi asupra pielii. Ajută, de asemenea, la protejarea pielii de efectele nocive ale soarelui, dar și după supraexpunere, la regenerarea pielii. În plus, are avantajul că poate fi combinat cu alți antioxidanți, amplificând stabilitatea și eficiența vitaminei C și E.

Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii acidului ferulic

Dacă te preocupă apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii, acidul ferulic este un mod eficient de a încetini procesul, grație abilității sale de a lupta contra radicalilor liberi. Pentru că are puterea de a stabiliza alți antioxidanți mai problematici precum vitamina C (care oxidează rapid și își pierde proprietățile), are puterea de a face alte ingrediente să fie mai eficiente în combinație cu el. Totuși, dacă ai un ten sensibil, s-ar putea să ai o reacție negativă din cauza acidului ferulic, însă per total este un ingredient de luat în seamnă în lupta contra îmbătrânirii.

În ce produse poate fi găsit

Acidul ferulic este cel mai eficient atunci când este aplicat direct pe piele, așa că cel mai bine este să îl cauți în serumuri sau alte produse care intră în piele, care nu se clătesc.

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro