Alfabet de skincare: D de la Dimeticon

Alfabet de skincare: D de la Dimeticon

Reușești să descifrezi eticheta cu ingrediente de pe produsele de skincare? Știi ce face acidul hialuronic? Sau care este diferența dintre AHA și BHA? După ce vei parcurge tot alfabetul de skincare pe care ți l-am mai pregătit, ingredientele cosmetice nu vor mai avea niciun secret pentru tine!

Probabil numele acestui ingredient nu îți sună foarte familiar dacă nu ai obiceiul să citești eticheta cu ingrediente a produselor cosmetice. Însă dacă cercetezi etichetele produselor din casă, cu siguranță vei descoperi că este mai prezent decât te așteptai. Ce face el? Este benefic sau este de evitat? Află citind în continuare ghidul nostru pentru descifrarea ingredientelor cosmetice.

Ce este Dimeticonul?

Este un tip de silicon, unul dintre cele mai utilizate în produsele cosmetice, de îngrijire a pielii și a părului.

La ce se folosește?

Știi acele creme sau serumuri care lasă o senzație ca de catifea pe piele și un finish neted și matifiat? Acelea probabil conțin dimeticon sau altă formă de silicon. Datorită texturii sale fluide, dimeticonul ajută la îmbunătățirea texturii pielii și la o aplicare mult mai netedă a produselor pe piele. Ajută de asemenea la umplerea porilor și a liniilor fine, de aceea vei vedea foarte des dimeticonul pe lista de ingrediente a primerelor pentru față. Poate acționa și ca o barieră la nivelul pielii pentru că moleculele sale sunt de mari dimensiuni, protejând-o de factorii externi. Este folosit și ca ingredient protector în vindecarea rănilor și ca tratament împotriva zonelor descuamate.

Care sunt avantajele și dezavantajele folosirii dimeticonului în skincare

Există dezbateri privind faptul că dimeticonul și alți siliconi pot bloca porii și pot agrava pielea predispusă la acnee. Deși nu există dovezi clare din studii, unele persoane pur și simplu nu tolerează sau nu agreează textura siliconului, însă la urma urmei este o alegere personală. Înainte să iei decizia, trebuie să știi că dimeticonul poate îmbunătăți și textura altor produse de skincare, acționând ca emulsificator și prevenind separarea celorlalte ingrediente. Este de asemenea foarte eficient pentru matifierea pielii, întârziind apariția sebumului la suprafață, ceea ce îl face foarte potrivit pentru persoanele cu ten gras sau cu pori dilatați. Este un bun tratament împotriva iritațiilor și pentru vindecarea mai rapidă a rănilor și este perfect pentru sigilarea hidratării în piele, grație moleculelor sale de mari dimensiuni.

În ce produse poate fi găsit

Dimeticonul este cel mai popular în serumuri, deși este la fel de prezent și în creme hidratante sau în loțiuni de curățare, adresate în principal tenurilor grase sau mixte.

Foto: PixelFormula

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro