Alexandru Abagiu te învață cum să îți faci un machiaj glam de sărbători

Alexandru Abagiu te învață cum să îți faci un machiaj glam pentru sarbători

Am hotărât ca lună de lună să lăsăm câteva dintre întrebările tale de beauty pe mâna unui specialist. Tu ne scrii pe office@glamour.ro și un expert îți va răspunde chiar în paginile revistei.

Luna aceasta, răspunsurile vin din partea lui Alexandru Abagiu, National Make-up Artist Lancôme.

Care sunt tendințele actuale în materie de make-up pentru Crăciun și petrecerile sezonului?

În ceea ce privește evenimentele festive, cred că greșeala majoră pe care femeile o fac este să încerce să pară altceva decât sunt. Este foarte important în primul rând să te cunoști pe tine însăți și, în al doilea rând, să ai discernământul să faci alegerile corecte atunci când vine vorba de produse cosmetice, în așa fel încât ele să lucreze în favoarea ta, să te pună în valoare, să-ți sublimeze toate atuurile și, în același timp, să fie capabile să camufleze micile imperfecțiuni. Tendințele vin și dispar, motiv pentru care este foarte important să poți să treci prin filtrul personal toate aceste informații și să ai curiozitatea să încerci acele detalii câștigătoare în urma selecției. Dacă îți pot da un sfat prețios, acesta este să nu încerci niciodată look-uri noi pentru un eveniment care are o miză așa de ridicată cum ar fi cina de Crăciun sau noaptea de Revelion. Cred sincer că în astfel de situații trebuie să mizăm pe look-uri deja testate și încercate, pe care le putem condimenta cu ceva modern, în tendințe, sau de ce nu, putem jongla cu nuanța rujului de buze sau cu lungimea dungii de eyeliner.

Am tenul foarte deschis la culoare și cearcăne. La ce trebuie să fiu atentă când port un machiaj de seară?

Cheia succesului constă în aplicarea bazei de machiaj într-o primă fază și pe nivelul cearcănelor evitând bineînțeles conturul ochilor sau rădăcina genelor inferioare. Pasul doi constă în estomparea cearcănelor cu ajutorul unui corector, iar în acest moment trebuie să-ți dezvălui că favoritul meu absolut este Effacernes Longue Tenue, Lancôme, pentru calitatea micronizată a pigmentului și puterea sa de acoperire. Te sfătuiesc ca, în cazul unor cearcăne accentuate, să nu folosești degetul sau pensula în aplicare, ci să tapotezi succesiv cu ajutorul unui burețel de machiaj dedicat acestei zone. Pasul al treilea, obligatoriu din punctul meu de vedere, constă în revenirea pe întreaga zonă cu burețelul de fond de ten pe care l-ai folosit pe întreaga față. Mișcările permise sunt doar de tapotare și nu vom adăuga o cantitate suplimentară de fond de ten. Fixarea întregii baze astfel create este indispensabilă și pentru acest pas folosesc de obicei o pudră liberă ultra micronizată care să stabilizeze formula astfel creată fără a încărca tenul. Aplicarea pudrei se face cu pensula mică dedicată acestei zone, prin mișcări de tapotare, pentru a nu deteriora straturile suprapuse precedent.

Nu sunt o împătimită a machiajului, dar vreau să arăt bine la petrecerile lunii. Care sunt pașii pe care nu ar trebui să-i sar?

Tendința ochilor hipnotizanți revine în forță pentru sezonul rece, în declinări de farduri mate sau satinate inspirate din tonalitățile misterioase ale naturii. În backstage-ul prezentărilor de modă, machiajul smokey eyes reinterpretat este arma de seducție invincibilă și accesoriul ideal unei ținute elegante. Deși poate părea dificil, dacă vei urmări acești pași vei deține cheia acestui look. Întotdeauna îmi place să încep acest tip de machiaj cu o bază impecabilă, deci nu neglija aplicarea uniformă a fondului de ten prin mișcări de tapotare, pentru o mai bună aderență la suprafața pielii. O nuanță mai deschisă de fond de ten stick, cum este Teint Idole Ultra Wear Stick, Lancôme, aplicată în zona ochilor, precum și în punctele de lumină (nas, frunte și pomeți), va amplifica contrastul acestui tip de machiaj. Fardul de pleoape se aplică pe conturul ochilor, atât pe linia genelor superioare, cât și pe cea a genelor inferioare, sub formă de halou. Se începe cu nuanța cea mai intensă în apropierea genelor, iar apoi se estompează treptat, atât spre linia sprâncenei, cât și spre tâmple, cu cea de-a doua nuanță, până la pierderea totală în culoarea pielii. Prin aplicarea unei mascara intense, precum Hypnose, Lancôme, cât mai la baza genelor, vei câștiga în intensitate și vei completa machiajul. Tușa finală pentru unitate cromatică cu restul feței este dată de aplicarea blush-ului folosit pentru pomeți peste întreaga suprafață a pleoapei. Acest truc va asigura estomparea fină a fardului de pleoape, așa cum până acum doar profesioniștii reușeau. Nu rămâne decât să le faci concurență!

În galeria foto vei regăsi toate produsele recomandate de Alexandru Abagiu pentru un machiaj glam pentru sărbători.

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com