Alfabet de skincare: A de la Acidul hialuronic

Cât de multe știi despre acidul hialuronic? Odată ce vei afla toate beneficiile lui, vei vrea cu siguranță să îl incluzi în rutina ta de beauty!

Să vorbim puțin despre pielea ta. Este uscată, ternă? Simți că și-a pierdut elasticitatea? Ținând cont că sezonul iernii încă se resimte, cel mai probabil răspunsul tău va fi da. Cu siguranță nu ești singurul caz. Iarna este anotimpul în care pielea este cea mai vulnerabilă la uscare, descuamare sau la pierderea strălucirii.

Avem o veste bună: acum există mai multe produse ca niciodată care îți ajută pielea să facă față cu brio sezonului rece și să fie la fel de radiantă precum în mijlocul verii. Iar ingredientul vedetă din majoritatea acestor produse este nimeni altul decât acidul hialuronic. Cu siguranță ai mai auzit de el și înainte, știi că este benefic, însă nu știi cu exactitate ce face și cum lucrează pentru a-ți ajuta pielea.

Odată ce afli ce minuni poate face pentru pielea ta acest ingredient activ, îl vei căuta pe lista de ingrediente a produselor de îngrijire. Noi îți spunem tot ce ai nevoie să știi despre acidul hialuronic, ingredientul pentru care garantează toți dermatologii!

Ce este acidul hialuronic

Un acid ar putea fi ultimul lucru pe care ai vrea să ți-l pui pe față, însă acidul hialuronic nu este acel gen care provoacă arsuri. De fapt, este un ingredient natural din corpul uman, prezent în încheieturi, ochi și piele. La nivelul pielii, el este molecula responsabilă de hidratarea pielii pentru că poate absorbi apă de o mie de ori greutate lui. Gândește-te la el precum la un burete la nivelul feței care reține hidratarea și oferă luminozitate și volum feței.

Cum lucrează acidul hialuronic

Acest acid nu apare de unul singur la suprafața pielii (el lucrând în profunzime), dar atunci când este aplicat prin intermediul produselor de skincare este un agent hidratant minunat. Când aplici un produs cu acid hialuronic, acesta acționează ca un umectant: practic atrage apa din atmosferă în piele, hidratând-o. Astfel liniile fine sunt netezite, pielea devine mai fermă, zonele uscate sunt netezite, celulele pielii capătăt volum și pielea este mai luminoasă.

acid-hialuronic

Cum îl folosești

Începe printr-o exfoliere a pielii, întrucât produsul este mult mai bine absorbit în piele dacă nu este blocat de o mulțime de celule moarte. Aplică apoi un produs pe bază de acid hialuronic: acesta va oferi pielii hidratarea de care are nevoie. Este foarte important ca apoi să aplici un produs emolient. Apa este reținută de acidul hialuronic și livrată pielii, însă ea se evaporă dacă nu este sigilată de o cremă mai emolientă. Poți opta pentru un serum, ulei sau cremă.

Te-am convins să incluzi acest ingredient în rutina ta de beauty? Acum intră în galeria foto și vezi recomandările noastre de produse pe bază de acid hialuronic care îți vor transforma pielea!

Foto: Hepta

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro