băutură îți astupă porii

Această băutură îți astupă porii

Coșurile nu sunt singurele probleme acneice cu care femeile se luptă . Și porii astupați pot da bătăi de cap și pot transforma un ten curat într-unul cu probleme. Există însă o băutură pe care este recomandat să o elimini din dieta ta, dacă vrei să nu te confrunți cu problema porilor astupați. 

Porii astupați sunt vizibili mai ales în zona T – pe frunte, nas și bărbie. Sebumul, pielea uscată, praful din atmosferă și rezidurile din urma unei demacheri incomplete rămân blocate în porii de pe pielea ta. Netratați, aceștia duc la apariția punctelor negre și la mai multe probleme cu acneea.

Pentru acelea dintre noi care se luptă cu punctele negre și acneea li se recomandă să acorde atenție sporită rutinei de îngrijire a pielii. Adevărul este că, oricât de bine ți-ai îngriji pielea, dacă nu acorzi atenție și dietei tale nu vei vedea niciodată rezultatele bune la care te aștepți.

Ce mănânci și ce bei îți afectează în mod direct pielea. Câteodată, porii astupați sunt rezultatul direct al unei alimentații care lasă de dorit. Dermatologii susțin că laptele este cel care face rou pielii tale: „Îți vine să crezi sau nu, există o corelație între acnee și consumul crescut de lapte. În ziua de azi, vacile sunt stimulate să producă lapte dându-li-se hormoni sau prolactină. Creșterea lor este stimulată dându-li-se hormoni. Vacile au cea mai mare amprentă de carbon și efect asupra consumatorilor de lapte și carne pentru că hormonii sunt consumați odată cu produsele. Acești hormoni afectează și oamenii. Bebelușii pot crește și de la laptele de vacă pentru că hormonii de creștere conținuți în laptele de vacă sunt similari cu ai noștri. Asta, în schimb, poate stimula creșterea hormonală în producția de sebum, ceea ce duce la apariția acneei”, spune Dr. Purvisha Patel, dermatolog certificat.

Excesul de sebum pe care pielea ta îl produce ca urmare a hormonilor din slapte duc la astuparea porilor, rezultând apariția punctelor negre și a coșurilor. Chiar dacă nu bei câte un litru de lapte zilnic, tot poți consuma mai mult decât realizezi, mai ales dacă îți place să bei cafeaua cu lapte.

Cum ne infuențează dieta condiția pielii

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman, de aceea se bazează pe un flux continuu de minerale, vitamine, proteine și antioxidanți pe care îi obții prin alimentație. Cu alte cuvinte, ai putea spune că dieta ta e și dieta pielii tale. Cercetările actuale, care analizează influența alimentației asupra pielii, sunt încă în faza de pionierat, însă există deja dovezi clare a faptului că ceea ce mănânci poate ajuta sau dăuna pielii. Am stat de vorbă cu Conf. Dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat CIO și președinte al Societății Române de Educație Nutrițională, iar ea ne-a spus care este dieta pentru o piele frumoasă și luminoasă.

Avem și rețete de smoothie-uri cu efect imediat. Prepară-ți în fiecare zi câte un suc natural și vei observa imediat diferența. Poți prepara sucul în câteva minute, apoi să-l pui într-un recipient și să-l savurezi în drum spre birou. Uite care sunt cele cinci ingrediente pentru sucuri care garantează o piele fără cusur. Iată și o listă cu 20 de alimente care te ajută în lupta împotriva coşurilor.

Foto: Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro