9 fonduri de ten noi perfecte pentru orice ocazie și tip de ten

9 fonduri de ten perfecte pentru orice ocazie și orice tip de ten

Cei mai apreciați make-up artiști ai lumii s-au pus de acord: trendul major al acestui sezon în materie de machiaj este minimalismul. Ten natural, luminos, îngrijit, scos în evidență de lipsa culorilor la nivelul ochilor și buzelor. Iată, așadar, 9 fonduri de ten noi sau consacrate, perfecte pentru orice ocazie și orice tip de ten.

„Piele, piele, piele: totul e despre piele! Tenul este hidratat, neted și proaspăt”, spune make-up artistul Val Garland, despre lookul modelelor din prezentarea de iarnă Ports 1961. Și modelele din show-urile Max Mara, Lanvin și Fausto Puglisi au pășit pe podium cu tenul curat și luminos, aproape angelic și cu un machiaj minimal. În această iarnă, este clar, primează machiajul tenului, în defavoarea pleoapelor, a buzelor și a sprâncenelor. „Să ne amintim de prezentările lui Steven Meisel de la începutul anilor ’90 – [modele] cu tenul perfect, pur, ca de piersică – cu sprâncene definite”, explică Garland, despre prezentarea Fausto Puglisi. Dar cum obții look-ul fresh demn de podiumurile de modă? Fondul de ten este cheia, așa că alege-l pe cel care ți se potrivește. Ai de ales dintre aceste fonduri de ten noi sau mai puțin noi, dar care s-au consacrat prin calitate. Descoperă-le mai jos, și în galeria foto!

Pentru un ten luminos…

Vrei ca tenul tău să radieze, dar adori look-urile naturale. Totuși, parcă ți-ai dori un fond de ten cu acoperire mare, care să și mascheze imperfecțiunile. Dacă te regăsești în cele de mai sus, încearcă Even Better Glow Light Reflecting Makeup, Clinique, 154 lei. Formula sa conține pigmenți care reflectă lumina și este îmbogățită cu vitamina C care hidratează pielea. În plus, nu conține ulei, rezistă câteva ore bune pe piele, iar factorul de protecție solară 15 cu spectru larg previne petele pigmentare.

În unele zile, totuși, nu ne simțim pregătite să ne acoperim tenul cu prea mult machiaj, așa că optăm pentru un fond de ten ultra-ușor, cum este Luminous Sheer Foundation, Sensai, 269 lei. Formula este special concepută pentru a conferi luminozitate, dar și hidratare.

Niciun produs de machiaj nu îți poate da acea strălucire sănătoasă dacă nu îl tratezi corespunzător. De aceea, Healthy Mix Foundation, Bourjois, 69,70 lei, îți va face pielea să radieze din interior. Formula conține extract de piersică, pentru luminozitate, pepene, pentru hidratare și măr, pentru fermitate.

Pentru acoperire de durată…

În zilele acelea care nu se mai termină, ai nevoie de un fond de ten de încredere. Superstay 24h, Maybelline, 45,46 lei, are o formulă pigmentată, cu acoperire mare, ce rezistă până la 24 de ore. Bazează-te pe el să îți corecteze orice imperfecțiune, iar tenul tău va arăta minunat pe tot parcursul zilei.

Formulă light, dar acoperire mare, și rezistență la transfer. Pare imposibil, însă noul Diorskin Forever Undercover Foundation, Dior, 221 lei, face toate acestea. În plus, are o textură rafinată și ai nevoie de o cantitate foarte mică pentru a acoperi întregul chip. Finish-ul este unul satinat și subtil.

Indiferent ce tip de ten ai, All Hours foundation, YSL, 242 lei, este un fond de ten cu finish mat și acoperire mare. Textura formulei o face ușor de aplicat pe piele, astfel încât nuanța produsului să se confunde perfect cu nuanța pielii tale. Mai mult decât atât, formula este rezistentă la apă și la transfer, și are SPF 20.

Pentru o nuanță uniformă…

Fondul de ten care ne-a cucerit exact pentru această proprietate este True Match, L’Oréal Paris, 64,32 lei. Are o formulă ușoară, hidratantă, cu acoperire medie. Gama are suficiente nuanțe pentru toate tipurile de ten, așa că este imposibil să nu o găsești pe cea potrivită ție.

Dacă vrei un produs cu acoperire mică, însă care să îți confere o strălucire naturală și hidratare intensă, încearcă CC cream Light Skin Moisture, Elmiplant, 15,62 lei. Formula uniformizează nuanța tenului și acoperă împerfecțiunile, însă fără să încarce, astfel că toți vor crede că nu porți deloc machiaj.

Chiar și cu atâtea nuanțe din atâtea game diferite de fond de ten, tot simți că niciunul nu se potrivește perfect pielii tale? Încearcă Luxe Miracle Perfecting, Avon, 41,99 lei, care se adaptează nuanței tenului, are efect iluminator, hidratează și protejează împotriva razelor UV.

Intră în galeria foto pentru a descoperi fonduri de ten noi potrivite pentru tine!

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com