8 remedii care te scapă de părul electrizat

Vremea caldă e perfectă pentru a experimenta stilurile coafurilor de vară, dar temperaturile ridicate pot transforma buclele naturale într-un dezastru numit “păr electrizat”.

Cu siguranță nu realizezi când și cum faci aceste greșeli, care sunt zilnice și pe care le face fiecare femeie, important este că le poți îndrepta. Nici doamnele cu păr drept nu sunt o excepție în acest caz.

Tim Rogers, director de creație la Living Proof identifică care sunt pașii greșiți pe care îi faci care intensifică electrizarea părului. Dacă vrei ca vara aceasta să-ți porți părul desprins, încearcă aceste remedii zilnice.

1. Clătește-ți părul cu apa la temperatura potrivită

Poate că sună ca o ajustare minoră, dar alegerea dintre apa caldă sau rece face diferenţa. Care este cea mai bună temperatură? Clătirea cu apă rece închide cuticulele părului. Nu uita să foloseşti balsam.

2.Utilizează capetele detașabile ale feonului

Direcționarea căldurii spre anumite fire de păr creează un aspect natural. Duzele înguste sunt perfecte pentru părul drept, iar dacă părul este ondulat, adaugă un difuzor pentru a defini forma cârlionțată.

3.Foloseşte o perie potrivită

“Întotdeauna am recomandat folosirea unei perii cu ţepi.”, spune Rogers. Chiar dacă alegi să-ţi prinzi părul într-o simplă coadă de cal, o astfel de perie te va ajuta să ai cel mai bun rezultat.

Citește și:

Cum îți prinzi părul la plajă
11 idei fabuloase pentru părul lung

4. Nu îți usca părul cu un prosop.

Frecarea părului în mod energic cu un prosop ar putea suna ca o modalitate foarte bună de stoarcere a apei care este în plus, dar această frecare poate intensifica părul electrizant. Dacă vrei să fii precaută, folosește o țesătură moale.

5. Prinde-ți părul înainte de culcare.

Frecarea părului de o pernă din bumbac este asemănătoare cu cea de un prosop dintr-un material dur. “Sunt de acord cu ideea de a-ți prinde părul în timpul somnului și chiar cu folosirea agrafelor”, spune Rogers. Dacă eviţi folosirea unui elastic, te vei trezi cu fire netede. Mai mult, poţi folosi perne din mătase pentru a reduce frecarea.

6. Protejează-ți părul împotriva razelor UV

Deşi te protejezi zilnic împotriva radiaţiilor soarelui, nu uita că cea mai bună formulă este cea împotriva umidităţii. Un astfel de produs corespunzător protejează fără a îngrăşa firele de păr.

7. Acordă mai multă atenție ingredientelor produselor pe care le folosești

Gândeşte-te de două ori dacă este bine să foloseşti fixativ pentru a menţine părul ondulat. Apa este ingredientul esenţial din aceste produse, iar când vine vorba de electrizare, acesta nu este prietenul tău. “Evită orice produs cu un conţinut ridicat de alcool. Va avea un efect de uscare al părului, ce duce la apariţia părului electrizat.”

8. Întinde-ți rădăcinile corespunzător

Rogers spune că dacă ai părul ondulat poţi sări peste pasul de pre-uscare. Pentru a crea fineţe şi volum foloseşte o perie care ajută la întinderea rădăcinilor.

Foto: Yannis Vlamos

erika
erika.chivu@ringier.ro