Produse de skincare pe care orice femeie trebuie să le folosească în rutina sa

8 produse de skincare pe care orice femeie trebuie să le folosească până la 30 de ani

Dacă ai impresia că nu trebuie să ai o rutină de îngrijire a tenului bine pusă la punct, doar pentru că nu ai împlinit încă 30 de ani, te înșeli! Ți-am pregătit o listă cu 8 produse de skincare pe care orice femeie trebuie să le folosească până la 30 de ani, pentru că este mai bine să previi, decât să tratezi.

Am auzit de nenumărate ori lucruri precum „ridurile apar după 30 de ani”, „nu trebuie să mă dau cu cremă dacă am tenul gras” și „protecția solară se folosește doar la plajă”. Nimic mai neadevărat! Chiar și la 20 de ani, tenul tău are nevoie să fie curățat, tonifiat, hidratat și protejat zilnic de agresiunile la care este supus. Crezi că nu este supus agresiunilor? Gândește-te la razele ultraviolete (care apropo, te afectează și atunci când e înnorat), la poluare și la praful care ajunge pe pielea ta, fără ca măcar să îți dai seama. Nu este suficient să te demachiezi seara, pentru a avea o piele frumoasă chiar și după 30 de ani. Ai nevoie de o rutină de îngrijire a tenului bine pusă la punct. Iată 8 produse de skincare pe care orice femeie trebuie să le folosească până la 30 de ani, conform sfaturilor specialiștilor citați de Vogue US.

8 produse de skincare pe care trebuie să le integrezi în rutină

Potrivit lui Alicia Barba, un dr. dermatolog din Miami, trebuie să previi problemele pielii, fiindcă altfel, va fi mai dificil să le tratezi. „Lucrurile rele pe care le faci (tenului tău) la 20 de ani se vor vedea la 30, 40 și 50”, spune Barba. Sunt o mulțime de probleme ale tenului care apar, de obicei, după 30 de ani, dar care pot fi evitate dacă ai grijă de piele la 20. Și aici nu vorbim numai de pielea de pe față. „Când ești tânăr, e ușor să te gândești numai la față, dar trebuie să ne protejăm și gâtul, pieptul, mâinile și picioarele de asemenea. Pe măsură ce îmbătrânești, vei începe să te gândești mai mult la ele. De obicei, poți aplica ce folosești pe față, și pe gât și piept”, explică dermatologul. Iată care sunt esențialele recomandate de ea, în teorie, iar în galeria foto de mai sus vei descoperi câteva produse conform listei.

1. Cleanser

„Vrem să ne exfoliem, însă uneori, putem exagera cu exfolierea. De la cleansere la device-uri sonice, la scrub-uri, dacă folosești un produs exfoliant peste un altul, pielea poate deveni iritată și roșie. Este întotdeauna bine să ai un cleanser blând la îndemână, în special dimineață, când tot ce ai de curățat sunt uleiurile naturale ale tenului și produsul de cu o seară înainte”, spune Barba. Alege un cleanser potrivit pentru tipul tău de ten: uscat, mixt sau gras, ori chiar sensibil. Gama de produse este foarte largă în magazinele de beauty.

2. Un produs cu vitamina C

„Recomand un serum cu vitamina C, bogat în antioxidanți, pentru un strat în plus de protecție solară. Toată lumea ar trebui să știe că protecția solară nu blochează complet. Razele UV tot reușesc să o penetreze, așa că este bine să porți ceva pe sub protecția solară, pentru a neutraliza radicalii liberi care sunt eliberați, și de asemenea să ajuți producția de colagen. Pe unele creme de protecție solară scrie că au în compoziție antioxidanți, însă nu a fost niciodată dovedit că acea cantitate este suficientă pentru a proteja pielea, așa că este mai bine să le folosești separat”, explică dermatologul. Noi îți mai spunem și că nu este cazul să te sperii dacă ți-ai achiziționat un serum cu vitamina C și ai observat că te pișcă sau simți senzația de încălzire a tenului: este perfect normal!

3. Protecție solară!

„Protecția solară nu este negociabilă, trebuie folosită în fiecare zi. Există atât de multe formule din care să alegi, însă ar trebui să alegi una cu spectru larg, cu SPF 30 sau chiar mai mult. Îmi place să caut ingredientele Zinc Oxide și Titanium Dioxide, care creează o finisare plăcută și au șanse mai puține de a cauza erupții acneice la persoane de 20 și ceva de ani. Dacă ești mereu pe afară și ești activă, ar trebui să reaplici protecția solară o dată la una sau două ore; dacă nu petreci mult timp afară, atunci este suficient să aplici doar o dată, dimineața”, spune Barba.

4. Un produs cu retinoide

„Nu este atât de entuziasmant, dar retinoidele sunt încă în regula de aur. Sunt singurul lucru care a fost dovedit că tratează pielea, că produce colagen, dar și că șterge semnele îmbătrânirii datorate expunerii la soare. Alege unu produs cu cocentrație medie de retinol, pe care îl poți cumpăra din orice magazin, și care nu te va irita sau nu te va exfolia prea tare. Începe să îl folosești o dată la două nopți, și îl poți amesteca cu puțină creemă hidratantă, pentru a-l face mai suportabil. Scopul este să începi să îl folosești peste 25 de ani, și să te obișnuiești cu  eefectele, pentru ca atunci când ajungi la 30 – 40 de ani, să poți folosi un produs cu rețetă”, sfătuiește doctorul.

5. Cremă pentru zona ochilor

„Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire piele de pe corp, și una dintre primele zone care îți arată vârsta. Dacă începi devreme să folosești o cremă pentru ochi, îți vei crea un obicei benefic, și chiar dacă nu tratezi riduri vizibile, vei hidrata pielea și o vei revigora, astfel că ridurile vor fi mai puțin vizibile când vei fi mai în vârstă. Îmi place să folosesc prin rotație cremele cu ingrediente active diferite, pentru a lucra pe diferite straturi și structuri ale pielii. De exemplu, încep cu o cremă pentru ochi care conține puțin retinol, pentru a produce colagen, iar după ce o termin, o schimb cu o formulă mai hidratantă, cu acid hialuronic”.

6. Produs exfoliant cu acizi

„Odată ce trec de 25 de ani, unele persoane ar putea începe să observe semnele tempurii ale expunerii la soare sau ale fumatului, și vor să le trateze într-un mod mai agresiv. Există o mulțime de acizi minunați pe care îi poți folosi acasă o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, pentru a exfolia pielea. Trebuie să înveți cum să îi folosești, de asemenea. Trebuie să ai grijă să te hidratezi, și să folosești un cleanser blînd, ca să nu agresezi pielea”.

7. O cremă hidratantă

„În lumea mea, exfolierea este întotdeauna împerecheată cu hidratarea. Când te exfoliezi, îți ăndepărtezi uleiurile naturale împreună cu celulele moarte de piele. Prea multă exfoliere poate duce la piele uscată și mâncărimi”, spune Barba. Așa că nu uita să incluzi în rutina zilnică o cremă hidratantă, pe care să o folosești de două ori pe zi: dimineața și seara. Iată în ce ordine trebuie să folosești produsele de skincare.

8. Un toner

Faptul că am lăsat la final acest produs este pur întâmplător. Regula de aur în skincare spune că mai întâi cureți cu un cleanser, apoi tonifiezi cu un toner, iar apoi hidratezi. De ce? Pentru că tonerul te ajută să închizi porii și să previi murdăria să se mai acumuleze în pori. În plus, acesta pregătește tenul pentru următorul pas: hidratarea. Dacă aplici crema hidratantă fără să aplici tonerul, există posibilitatea ca, sub formulă, în pori să ajungă alte impurități, iar a doua zi să ai surpriza neplăcută de a avea o erupție acneică pe ten. Așadar, nu trebuie sub nicio formă să sari peste acest pas.

Iar acum că ți-am explicat importanța celor opt formule pe care trebuie să le incluzi în rutina ta de skincare, în galeria foto de mai sus vei descoperi câteva dintre produsele noastre preferate. Folosește-le cu încredere, și orice ai face, nu sări peste pași!

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com