8 ingrediente cosmetice benefice pe care ar trebui să le încerci

Îngrijirea pielii se află la granița dintre artă și știință. Frumusețea devine o formulă chimică, iar reciproca e și ea valabilă. Uite ce ingrediente să cauți.

Vitamina A

Ajută la corectarea aspectului pielii și este recunoscută pentru capacitatea de stimulare a regenerării celulare. Include-o în ritualul tău de îngrijire, cel puțin de două ori pe săptămână.

Ser Power Retinol, Skeyndor, 263 lei

Cafea verde

Ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi, la încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire, hrănește și hidratează pielea în profunzime.

Ser Blue Serum, Chanel, 471 lei

Vitamina E

Neutralizează acțiunea nocivă a factorilor de mediu și ajută la hidratarea, calmarea și tratarea pielii afectate.

Ser Anti-Rid Radiant Vineactiv, Caudalie, 179 lei (disponibil în farmaciile Help Net)

Ginseng

Un puternic antioxidant, datorită fitonutrienților pe care îi conține, ginsengul este recunoscut pentru efectul de întinerire (reduce aspectul ridurilor) și de revitalizare a pielii. Ideal pentru a obține un ten mai luminos.

Ser Booster Energy, Clarins, 159 lei

Hibiscus

Bogat în vitamine și în minerale, extractul de hibiscus are efecte puternic antioxidante și detoxifiante. În plus: stimulează eliminarea toxinelor care au pătruns în celule.

Ser One Essential, Dior, 675 lei

Minerale marine

Știința a demonstrat faptul că mineralele marine refac pielea și îi îmbunătățesc aspectul, „hrănind-o“ în profunzime.

Loțiune hidratantă matifiantă, La Mer, 990,68 lei

Squalane

Un ulei botanic ultrarafinat, obținut din măsline, squalane are o structură similară cu uleiurile naturale ale pielii. Este recunoscut ca un ingredient-minune, antioxidant și regenerant, care are abilitatea să se absoarbă ușor și să ajute pielea să își recapete echilibrul natural de hidratare.

Cremă regenerantă Rosa Arctica Cream, Kiehl’s, 259 lei

Zinc

Renumit pentru efectele de calmare, purificare, antioxidare și matifiere asupra pielii, zincul este indicat și în tratarea iritațiilor, fiind un ingredient bun pentru ameliorarea acneei.

Spray cu sulfat de zinc Serozinc, La Roche-Posay, 32,61 lei

Foto: Pixelformula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro