7 greșeli pe care le faci când îți cureți tenul (și nu îți dai seama de ele)

Sunt câteva greșeli pe care le faci în fiecare dimineață atunci când îți pregătești tenul pentru machiaj. Și, cu siguranță nu îți dai seama de ele. Iată ce te sabotează…

  1. Îți cureți prea mult tenul: dacă după ce te speli fața rămâne roșie este posibil să înlături și uleiurile naturale ale pielii. Când ne spălăm prea mult, pielea poate deveni iritată și inflamată. Soluția este să folosești doar apa, fără săpun sau cleanser sau să îți cureți fața cu apă micelară.
  2. Folosești același prosop prea mult timp: prosopul ar trebui schimbat zilnic! După ce l-ai folosit, prosopul rămâne ud și plin de reziduri, astfel că devine imediat mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.
  3. Nu folosești produsele în ordinea corectă: dermatologii spun că ordinea corectă este aceasta: după curățarea feței folosește serumul, iar după ce acesta este absorbit complet folosește o cremă cu factor de protecție solară, apoi una hidratantă, iar la final aplică crema de ochi. Dana Argeșan îți arată pas cu pas cum trebuie să pregătești tenul înainte de machiaj, pentru ca rezultatul să fie o piele luminoasă și radioasă.
  4. Folosești un cocktail de ingrediente: sunt o mulțime de ingrediente pentru hidratarea tenului, dar să le folosești pe toate în același timp ar putea să nu îți facă deloc bine la ten. Dacă folosești prea multe ingrediente active te poți trezi cu roșeață, inflamare a pielii sau descuamarea ei. Deși este adevărat că antioxidanții funcționează mai bine dacă sunt combinați (vitaminele C și E formează un duo puternic), retinoizii combinați cu tratamente anti acneice și acid alfa hidroxilic este o rețetă dezastruoasă. Soluția este introducerea treptată a unui nou produs pentru a vedea cum se comportă pielea.
  5. Nu folosești crema de ochi și în jurul buzelor: se știe că produsele destinate pielii din jurul ochilor au ingrediente bogate în nutrienți pentru a stimula producția de colagen și elastină. Cum pielea din jurul buzelor tinde să îmbătrânească ceva mai repede decât restul feței, este indicat să folosești crema de ochi și acolo.
  6. Nu îți masezi fața atunci când o cureți: atunci când folosești cleanser trebuie să urci cu vârful degetelor dinspre nas spre frunte, apoi în jurul ochilor și în jos pe obraji până când ajungi la bărbie. Masajul ajută la creșterea circulației și nu poate decât să îi facă bine tenului tău.
  7. Nu aplici produsele imediat ce te-ai spălat: nu lăsa timpul să treacă! Aplică produsele pe care le folosești imediat ce ți-ai curățat fața, atunci când pielea este ușor umedă și porii sunt încă deschiși.

Foto: Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro