7 creme hidratante pe care să le încerci în această toamnă

Chiar dacă vremea este în acea perioadă de tranziție când temperaturile scad și cresc în mod neașteptat, este momentul perfect să îți schimbi crema hidratantă și să treci la o formulă mai densă și mai hrănitoare. Îți oferim recomandările noastre: aceste creme hidratante ne-au convins că sunt alegerea perfectă pentru toamnă!

Vara s-a încheiat, așa că este momentul să lași deoparte acele creme hidratante lejere și să te pregătești cu cele mai dense formule pentru a-ți proteja și hidrata pielea. Nu este nevoie să consultăm prognoza meteo pentru a ști deja că toamna vine la pachet cu vreme rece și cu vânt puternic, atât de agresivi cu pielea noastră.

Afară, umiditatea scăzută a aerului și vântul usucă pielea, în timp ce în interior aceasta este afectată de încălzirea artificială. În acest caz, cum o poți menține în cea mai bună formă? Cu mici schimbări în rutina de îngrijire și cu o cremă hidratantă adaptată provocărilor sezonului rece.

Cum poți preveni uscarea pielii în sezonul rece

  • Schimbă rutina de demachiere: dacă pe timp de vară, când tenul era predispus la exces de sebum, puteai folosi o loțiune de curățare purificatoare mai astringentă, acum ar trebui să te bazezi mai degrabă pe produse hrănitoare, care să nu priveze pielea de stratul ei protector natural. Optează mai degrabă pentru formulele cremă sau ulei decât pentru gelurile spumante.
  • Acoperă zonele expuse la frig și vânt cu un produs care să sigileze hidratarea: ai nevoie de un produs care are în componență o substanță grasă (acestea reușesc să prevină evaporarea apei în straturile pielii). Tocmai de aceea hidratantul lejer pe care l-ai folosit pe parcursul verii nu mai este potrivit și ai nevoie de o cremă mai grasă.
  • Evită apa fierbinte: fie că este vorba despre corp sau față, aceasta deshidratează pielea.
  • Folosește în fiecare seară o cremă de noapte: acestea ajută la o regenerare mai rapidă a celulelor, astfel pielea ta, afectată de frig pe parcursul zilei, se va repara pe timpul nopții.

Cum alegi o cremă hidratantă potrivită pentru sezonul rece

Totul pleacă de la lista de ingrediente. Așa cum milităm în numeroase rânduri, este esențial să citești eticheta produselor cosmetice și să cunoști proprietățile ingredientelor principale (tocmai de aceea lucrăm la acest alfabet de skincare). O cremă care să protejeze pielea în fața frigului și vântului nu este de ajuns să conțină ingrediente care hidratează: este obligatoriu să aibă și ingrediente care să sigileze acea hidratare în piele și să prevină evaporarea apei. Astfel de ingrediente sunt: petroleum (vaselină), untul de shea, uleiul de jojoba, dimeticon, lecitina si parafina.

Am pus în practică toate aceste sfaturi în alegerea cremei hidratante potrivite pentru toamnă și am selectat în galeria foto 7 creme hidratante care fac față cu brio provocărilor toamnei!

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro