6 trucuri de la make-up artiști pentru un smokey eyes reușit

6 trucuri de la make-up artiști pentru un smokey eyes reușit

Tehnica de machiaj smokey eyes este una care nu va ieși niciodată din tendințe. Pune în ochii în valoare și te va face întotdeauna să arăți glam la un eveniment sau un party de seară. Tocmai de aceea, trebuie neapărat să știi cum să îți faci acest tip de machiaj acasă.

Am găsit 6 trucuri pentru un smokey eyes reușit culese de la make-up artiști de către revista Allure. Urmează întocmai sfaturile lor și cu siguranță vei ajunge să îți faci acasă un machiaj impecabil.

1. Nu încerca să îl faci perfect

Știm cât de greu este să te abții de la a încerca să faci totul perfect. Când vine vorba de smokey eyes, însă, nu este indicat să fii perfecționistă. „Este ok dacă nu ești specialistă în folosirea pensulei, sau dacă nu poți trasa o linie complet dreaptă. Nu trebuie să îți faci griji ca totul să fie perfect”, spune make-up artistul Andrew Sotomayor. Până la urmă, toate culorile vor ajunge să se piardă unele în altele, iar cu cât arată ca și cum ai depus foarte puțin efort în realizarea machiajului, va fi cu atât mai cool.

2. Folosește pensula corectă

„Vrei să folosești o pensulă moale care poate aplica și mișca produsul cu ușurință, astfel încât stratul de culoare să nu fie foarte dens”, explică make-up artistul Jenny Patinkin. „Un machiaj smokey eyes trebuie să aibă acel aspect diafan, plutitor. Aplicarea greoaie a culorii îl va face să arate ca funinginea, nu ca fumul”, mai explică Patinkin.

3. Alege o paletă monocromatică

Nu este o greșeală să folosești mai multe culori atunci când îți faci un machiaj smokey eyes, însă este mai simplu la început să optezi pentru o paletă monocromatică. De exemplu, poți face tot machiajul cu un fard de pleoape gri închis. Aplică un strat subțire pe toată pleoapa, iar apoi aplică un al doilea strat pe colțul extern al pleoapei mobile, difuzându-l spre interior. „Acest lucru creează același efect smokey, spiralat pe care l-ai obține dacă ai folosi două sau trei nuanțe diferite”, spune Patinkin. Finalizează machiajul cu o linie imperfectă de eyeliner negru la baza genelor și ai terminat.

4. Alege linerul potrivit

Creioanele kohl funcționează cel mai bine pentru crearea acelor linii imperfecte, șterse, specifice unui smokey eyes. Sotomayor recomandă acele creioane retractabile pentru că au o textură mai moale decât cele tradiționale și se amestecă mai bine pe piele.

5. Nu te baza doar pe negru și gri

Cum spuneam mai sus, este bine ca la început să încerci un smokey eye monocromatic, însă pe măsură ce te obișnuiești cu tehnica nu ezita să experimentezi cu mai multe culori. „Orice merge în ziua de astăzi. Folosește orice culori te fac să te simți minunat atunci când le aplici”, spunee Patinkin. Sotomayor spune că poți de asemenea să schimbi nuanța eyelinerului și să optezi pentru un violet intens sau un verde emerald, pentru un look neașteptat.

6. Adaugă puțină strălucire

Tehnica de machiaj smokey eyes nu creează acea iluzie de ochi mari, deschiși. Dacă vrei acel efect, poți adăuga puțin fard sidefat într-o nuanță deschisă drect deasupra irisului (pe mijlocul pleoapei superioare). „De fiecare dată când vei clipi, acele irizații vor reflecta lumina subtil și vor crea un efect de iluminare”, spune Patinkin.

Dacă adori această tehnică de machiaj, află de aici pașii corecți pentru realizarea unui machiaj soft smokey eyes, axat pe corectarea imperfecțiunilor.

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com