6 probleme ale pielii cauzate de iarnă și cum să le tratezi

Iarna s-a instalat serios, iar odată cu gradele din termometru, scade și hidratarea pielii noastre. De aici și până la apariția altor probleme ale pielii nu mai este decât un pas, așa că trebuie să fii pregătită să le combați.

Gerul, vântul și încălzirea artificială sunt dușmanii cei mai de temut ai pielii noastre în acest sezon. De parcă nu ar fi suficient, și sărbătorile care tocmai au trecut au fost o piatră de încercare pentru pielea deja „slăbită”: excese alimentare, alcool, zahăr, machiaj purtat ore în șir și nopți pierdute. Dacă le-ai bifat pe toate, probabil deja ai înțeles de ce pielea ta arată atât de rău.

Pielea uscată, ternă, descuamată, roșeața sau iritațiile sunt doar câteva dintre problemele la care ar trebui să te aștepți (sau pe care probabil le-ai remarcat deja). Nu intra în panică: chiar dacă pielea ta dă deja primele semne de înfrângere în fața iernii, te pregătim cu toate sfaturile de care ai nevoie pentru a o aduce la linia de plutire.

Acnee

Cauza: Probabil te gândești că frigul nu are nicio legătură cu apariția coșurilor. Ei bine, te înșeli: purtarea fularului și a căciulii pentru un timp îndelungat, fără să le speli frecvent, poate duce la acumularea bacteriilor în țesăturile care intră în contact direct cu tenul și implicit la blocarea porilor și apariția coșurilor. În plus, tratamentele specifice pentru acnee, precum peroxidul de benzoil sau acidul salicilic, tind să usuce pielea.

Cum o tratezi: O vom spune de o mie de ori dacă este nevoie: hidratare, hidratare, și mai multă hidratare! Și pielea predispusă la coșuri are nevoie de ea, mai ales că are de îndurat tratamente dure. Pielea extrem de uscată și deshidratată este foarte vulnerabilă și poate deveni chiar mai inflamată.

Pentru a o ține sub control, poți alege produse anti-acnee cu concentrații mai mici și nu sări niciodată peste pasul crucial al aplicării cremei sau uleiului de față (da, unele uleiuri sunt ideale și pentru tenurile grase), atât dimineața, cât și seara.

Dacă te-am pus deja în gardă, intră și în galeria foto pentru a descoperi și celelalte 5 probleme comune ale pielii pe timp de iarnă și cum să le tratezi!

Foto: Shutterstock

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro