6 ingrediente de evitat dacă ai pielea sensibilă

Pielea sensibilă are propria ei personalitate și oricând se poate răzbuna pe tine dacă nu o tratezi corespunzător. Așa că acordă-i atenție și ține minte aceste 6 ingrediente de evitat dacă ai pielea sensibilă.

Pielea sensibilă impune câteva limite în rutina ta de beauty. Nu poți testa toate produsele noi și interesante pentru că nu știi niciodată cum va reacționa. Ești ca un adevărat chimist printre rafturile magazinelor, citind cu rigurozitate toate ingredientele de pe etichete și căutând semnificația lor pe Google.

Cum știi dacă ai un ten sensibil

Trebuie să faci diferența între un ten sensibil și un ten iritat temporar. Dacă observi că majoritatea produselor folosite – inclusiv cele cu vitamina C, retinol și peroxid de benzoil –  îți provoacă pete roșii, iritație sau alte reacții negative, este foarte posibil să ai un ten sensibil. De asemenea, tenul sensibil are dificultăți în a reține hidratarea, așa că este posibil să observi zone uscate pe ten. Numai un dermatolog îți poate confirma asta și poate clarifica dacă este vorba de un ten sensibil sau de o problemă mai gravă (eczemă, rozacee sau alergie).

Ingrediente de evitat dacă ai pielea sensibilă

Dar doar pentru că ai o sensibilitate ridicată nu înseamnă că nu te poți bucura de un ten impecabil. Tot ce trebuie să faci este să eviți ingredientele cele mai iritante din produsele cosmetice. Nu știi care sunt acestea? Noi te ajutăm cu o listă a celor mai comune ingrediente de evitat dacă ai pielea sensibilă.

Intră în galeria foto și vezi ce ingrediente trebuie să eviți pentru a menține echilibrul tenului tău sensibil!

Foto: 123RF, PixelFormula

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro