5 sfaturi pentru a preveni apariția ridurilor în timpul somnului

5 sfaturi pentru a preveni apariția ridurilor în timpul somnului

Noaptea este un moment important pentru lupta împotriva îmbătrânirii premature. Fiecare oră de odihnă este decisivă: vei învinge tu, ori ridurile? Iată câteva sfaturi pentru a preveni apariția lor în timpul somnului.

Cu siguranță ai spus-o măcar o dată: „Trebuie să imi fac somnul de frumusețe”. Nu este doar o vorbă din popor, ci și un mare adevăr, căci ai nevoie de câteva ore pline de odihnă pentru ca a doua zi să arăți minunat. În plus, noaptea este crucială, fiindcă atunci îți poți scoate toate armele anti-îmbătrânire la înaintare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să amâni apariția ridurilor.

Sfaturi pentru a preveni apariția ridurilor în timpul somnului

Iată sfaturile dermatologilor pentru a preveni apariția ridurilor în timpul somnului și a oferi îngrijirea necesară pielii tale.

1. Dormi pe spate

Poziția de dormit este foarte importantă. Dacă tenul tău este constant presat pe pernă, acest lucru va determina, peste timp, apariția ridurilor de somn. Dermatologul newyorkez Debra Jaliman a explicat, pentru InStyle, că este recomandat să dormi pe spate.

2. Folosește o față de pernă din mătase

Dacă nu reușești să dormi confortabil pe spate, așa cum este recomandat, poți încerca să folosești de-acum înainte doar fețel pernă din mătase. „Dacă ai o față de pernă din mătase, pielea ta alunecă de pe pernă”, spune Dr. Jaliman. Astfel există mai puțină tracțiune și deci mai puțin stres asupra pielii.

3. Încearcă un produs cu retinol

Retinolul poate fi cea mai puternică armă din arsenalul tău anti-îmbătrânire. Acesta se folosește întotdeauna pe timp de noapte, așa că profită de orele de somn pentru a lupta intens împotriva ridurilor cu acest ingredient esențial.

4. Aplică o cremă de noapte

Formulele cremelor de noapte sunt mai grele și mai hidratante, tocmai pentru că în somn nu te va deranja acea peliculă grasă. Profită de orele nopții pentru a aplica un produs cu acțiune intensivă, de preferat unul care conține acid hialuronic.

5. Somnul rejuvenează tenul

Nu face compromisuri! „Este important să dormi de la șapte la opt ore pe noapte pentru a rejuvena pielea. De aceea se numește somnul de frumusețe!”, explică dermatologul.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com