5 sfaturi pentru o pedichiură mai rezistentă

Vara, când temperaturile ating cote alarmante, există un aspect de frumusețe care nu se va clinti indiferent de gradele de afară: pedichiura. Însă pot apărea multe elemente dăunătoare, mai ales atunci când ești la mare (nisip, apă sărată).

Noi îți oferim 5 trucuri de care trebuie să ţii cont pentru ca pedichiura ta să reziste mai mult timp.

  • Fă munca de pregătire necesară.

Recunoaște, atunci când îți faci pedichiura sari peste etapa aplicării unei baze înainte de a te da cu lacul de unghii. „Prin aplicarea acestei baze, poți face ca pedichiura ta să reziste cu o săptămână mai mult“, spune Miss Pop. Însă înante de această etapă, pregătește-ți un bol de apă caldă cu săpun ( exact ca la salon) și asigură-te că ai îndepărtat orice exces de uleiuri.

  • Învață cum să aplici straturile

Atunci când aplici lacul de unghii, este nevoie de 2-3 straturi pentru ca acesta să fie vizibil. Dar nu te grăbi. „Așteaptă aproximativ 1 minut înainte de aplicarea următorului strat“, spune Gina Edwards. „În caz contrar, lacul de unghii nu se usucă complet și este posibil ca acesta să se ia de pe unghie“.

  • Amână dușul

Nu te consideri un mic Picasso atunci când îți faci unghiilem dar apoi observi că oja s-a întins peste tot? Nu trebuie să te bazezi pe duș pentru a corecta micile greșeli. Apa fierbinte sau rece, îți poate strica pedichiura. După ce lacul de unghii s-a uscat complet, cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibată în acetona curăță marginile unghiilor.

  • Sigiliează totul

După aplicarea culorii pe unghiile tale, asigură-te că „sigilezi“ culoarea. Acest lucru poate dubla rezistența pedichiurii tale. Pentru a face acest lucru poți folosi un lac de unghii transparent.

  • Uleiul nu este bun doar pentru fața ta

Sigur, o plimbare pe nisip, sună minunat, dar particulele de nisip îți pot afecta pedichiura. Pentru a păstra acel luciu, înmoaie vârfurile unghiilor de la picioare în ulei de cuticule. „Aplică-l în fiecare zi pentru a menține luciul lacului de unghii“, spune Miss Pop. „Uleiul de cuticule creează o barieră între degetele tale de la picioare și orice factor extern“.

Foto Yannis Vlamos

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro