5 reguli de aur în lupta cu acneea adultului

Probabil una dintre cele mai supărătoare afecțiuni ale tenului, cu care ne confruntăm după ieșirea din adolescență.

Trecerea de perioada adolescenței nu-ți garantează, din păcate, și că problemele legate de ten vor înceta. Tenul mixt sau cel gras este predispus la pori dilatați și formarea punctelor negre. De aici până la acnee nu mai e decât un pas. Și tenul uscat poate fi foarte sensibil însă.

Vestea bună este că există metode prin care putem lupta eficient cu ceea ce dermatologii denumesc acneea adultului:

 

  • Igiena este foarte importantă

 

Fie că ai acnee sau nu, este important să știi că fața trebuie spălată de două ori pe zi. Este un ritual care va permite îndepărtarea tuturor celulelor moarte și a sebumului și va elibera porii. Mai multe de două spălări pe zi nu sunt indicate, pentru că poți face mai mult rău decât bine în acest fel. Folosește apă călduță, nu fierbinte, și un gel de curățare pentru ten sensibil.

Nu freca tenul cu prosoape aspre de curățat sau mănuși exfoliante, pentru că acestea îl vor irita și mai mult. Întotdeauna clătește bine tenul și usucă-l cu un prosop curat.

 

  • Tratamentele cosmetice de ultimă generație

 

Vorbim despre rejuvenare facială cu IPL, un tratament de ultim moment, de-a dreptul miraculos. IPL-ul este folosit mai ales pentru epilarea definitivă, însă poate avea efecte benefice și pentru ten, împrospătând aspectul pielii, prin estomparea ridurilor fine și înlăturarea petelor. În plus, este un tratament eficient și recomandat și în tratarea acneei.

Un astfel de tratament poate fi personalizat în funcție de caracteristicile pielii tale, pentru un efect rapid și de lungă durată.

 

  • Hidratarea trebuie să devină o misiune în sine

 

Multe produse împotriva acneei conțin ingrediente care usucă tenul. Adaugă colecției de produse și o cremă profund hidratantă, care să hrănească tenul și să-l repare. Există creme hidratante special concepute pentru ten gras sau mixt.

 

  • Machiajul natural ajută mult

 

În timpul unei erupții întrerupe folosirea fondului de ten, a pudrei sau a blush-ului. Dacă trebuie însă să le folosești neapărat, demachiază-te la sfârșitul zilei. Pe cât posibil, folosește produse fără ulei și cât mai naturale.

 

  • Îngrijește corespunzător și părul

 

Pare greu de crezut însă igiena necorespunzătoare a părului și produsele pe care le folosești în coafarea acestuia pot cauza erupții ale tenului. Nu folosi produse puternic parfumate, uleiuri, pomade sau geluri. Dacă ajung pe față pot bloca porii și irita tenul.

Folosește, de asemenea, un șampon și un balsam cat mai naturale. Un păr murdar poate adăuga un exces pe sebum și pe față, așa că spală-te des pe cap, mai ales în timpul unei erupții. Dacă ai părul foarte lung, nu îl lăsa liber.

 

Ca ultim sfat, evită să atingi tenul cu mâinile murdare. Iar vizita la medicul dermatolog este absolut necesară, în astfel de cazuri.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro