5 obiceiuri care duc la apariția punctelor negre. Ce ai de făcut pentru a le face uitate

Pentru a face uitate punctele negre trebuie, mai întâi, să afli care sunt cauzele care duc la apariția lor. Trebuie să știi că vei scăpa scăpa definitiv de ele cu aceste trucuri de la specialiști și doar cintindu-le vei afla care sunt tratamentele care funcționează cu adevărat împotriva lor.

Noi îți vom spune care sunt obiceiurile care duc la formarea lor, așa încât după ce aplici tratamentele și trucurile explicate de profesioniști să nu te mai confrunți niciodată cu ele.

Iată ce duce la apariția punctelor negre:

1. Folosirea unor creme și produse cosmetice nepotrivite pentru tipul tău de piele

O primă cauză a apariției punctelor negre este utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tipul nostru de ten. În general, cremele grase sunt cele care provoacă formarea de puncte negre, deoarece încarcă foarte mult porii.

Dacă nu știi ce tip de ten ai, mergi la un consult dermatologic și discută cu medicul despre ce tipuri de cosmetice ar trebui să folosești. Nu uita că și machiajul ar trebui să fie unul de cea mai bună calitate, așa încât să nu închidă porii. Punctele negre nu sunt specifice doar tenului gras, ci și celui uscat și sensibil, iar produsele pe care le utilizezi zilnic pentru curățare și îngrijire sunt cheia pentru a trata cum se cuvine pielea.

2. Medicamentele

Pastilele pe care le ei pot să provoace și ele apariția acneei și a punctelor negre. Una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei la femei o reprezintă administrarea de anticoncepționale fără consultul în prealabil al unui medic ginecolog.

Producție de sebum (cea care provoacă punctele negre și coșurile) este influențată în mod direct de hormonii din organismul tău. Cum anticoncepționalele conțin hormoni, este limpede că între aspectul tenului tău și pilulele contraceptive există o strânsă legătură. De altfel, orice medicament care conține steroizi, testosteron, estrogen sau fenitoină poate duce la probleme ale pielii.

3. Atingerea tenului cu mâinile

Multe dintre noi avem obiceiul de ține mâna pe bărbie în timp ce ne ascultăm interlocutorul, de a duce mâinile la tâmple când ne concentrăm sau diverse alte astfel de gesturi care implică atingerea feței cu mâinile. În acest fel, toate bacteriile de pe mâini ajung pe ten și provoacă fie apariția punctelor negre, fie agravarea lor.

Este unul dintre obiceiurile  cele mai nesănătoase pentru chipul tău, așa că ar trebui să-ți înfrânezi orice tic care presupune atingerea feței cu mâinile.

4. Folosirea aceluiași prosop și aceleași fețe de pernă prea mult timp

Pe suprafața feței de pernă și pe cea a prosopului, bacteriile găsesc un loc perfect pentru dezvoltare. Așa se face că folosirea aceleiași fețe de pernă vreme îndelungată poate provoca iritarea tenului. Este recomandat să o schimbi cât mai des posibil.

Ia în calcul faptul că aceste lucruri intră în contact direct cu tenul tău, deci cu cât sunt ele mai curate, cu atât mai în siguranță ești și tu. Aceeași regulă se aplică și pentru pensulele și bureții de machiaj, care ar trebui spălate zilnic.

5. Mese bogate în zahăr și grăsimi

Alimentația influențează majoritatea proceselor din organismul nostru, iar alegerile alimentare pe care le facem zilnic se vor vedea imediat la nivelul feței noastre. Mâncărurile bogate în grăsimi și zahăr sunt un adevărat dușman al tenului, dar și al siluetei. Ele ar trebui eliminate total din meniul tău zilnic dacă ții la sănătatea și la frumusețea ta.

Băuturile carbogazoase cu mult zahăr, prăjelile și produsele de fast-food ar trebuie eliminate definitiv din alimentația ta. De cealaltă parte, fructele și legumele proaspete ajută la detoxifierea organismului contribuind la un aspect plăcut al pielii. Nu uita de cei doi litri de apă pe zi, esențiali pentru eliminarea toxinelor și pentru purificarea tenului.

Tenul nostru oglindește obiceiurile pe care le avem în fiecare zi și, de cele mai multe ori, problemele de la nivelul pielii reflectă comportamentul nostru de zi cu zi. Frumusețea lui depinde, așadar, de noi însene. Tu cum îţi tratezi de obicei punctele negre?

Foto: Shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro