5 moduri în care îţi sabotezi pielea fără să ştii

Până acum ai renunţat la excesul de zahăr, ai adăugat uleiurile împotrive acneei la ritualul tău zilnic de frumuseţe şi deja ai început un program de yoga pentru a scăpa de stres. Simţi că încă nu este suficient şi eşti gata să renunţi în lupta cu acneea.

Chiar dacă tu eşti de părere că faci totul corect, există numeroase cauze ale acneei, în faţa cărora ne expunem zilnic. Există factori ai mediului exterior, care ne fac rău în interior. Nu trebuie să te sperii, pentru că aceştia sunt simplu şi uşor de tratat.

1.Existenţa unei alergii

Pentru a descoperi dacă acneea ta este cauza unei alergii, este indicat să elimini toţi alergenii pe care îi întâlneşti în alimente. Renunţă la gluten, cofeină, alcool, lactate şi zahăr şi ţine un jurnal în care să-ţi notezi zilnic ceea ce mănânci. Gestionând zilnic tot ceea ce faci poate fi o modalitate uşoară şi benefică pentru a afla cauzele acneei. Spre exemplu, poţi nota dacă observi un coş nou  în cazul în care ai mâncat un anumit aliment.

2.Utilizezi pasta de dinţi nepotrivită

Pasta de dinţi pe care o foloseşti poate conţine diverse chimicale, ce agresează şi dăunează pielii. Ar fi bine să-ţi consulţi medicul dermatolog în această privinţă atunci când primeşti şi tratamentul pentru acnee. El îţi va recomanda cu siguranţa una potrivită nevoilor tale.

3. Te speli pe faţă în duş

Este important să iei în considerare curăţarea feţei imediat după ce faci duş. Timpul între aceste două acţiuni trebuie să fie unul destul de scurt. Curăţarea lasă pielea alcalină, aşa că este indicat să aplici un gel tonic pentru a menţine pH-ul. Altfel,feţei îi va lua mai mult până când îşi va rveni de la sine, iar în momentul în care ieşi din casă, impurităţile din mediul înconjurător vor afecta şi vor irita pielea.

4. Poluarea

Poţi face totul foarte bine şi poţi acorda toată atenţia ta rutinei de îngrijire, însă dacă locuieşti într-un oraş mare, poluarea îţi va da mereu de furcă. Corpul tău va lucra intens pentru a reduce toxinele din organism, şi astfel nu vei avea suport integral pentru a scăpa de acnee. Pentru a-ţi ajuta corpul să scape mai repede de toxine, poţi apela la o dieta alcalină.  Foloseşte produse de curăţare cu: vitamina C şi E, omega 3, 6 şi 9.

5. Modul de curăţare nu s-a schimbat din liceu

Trebuie să ne amintim că pielea noastră este un organ viu, şi are nevoie de rutine diferite în funcţie de situaţiile şi  perioadele anului. Este indicat să reevaluezi nevoile pielii în funcţie de sezon şi să apelezi la diferiţi antioxidanţi, enzime adaptate climei şi perioadei anului. Nu uita că şi atunci trebuie să fii foarte atentă la ceea ce mănânci. Alimentele de sezon pot provoca şi ele diverse alergii.

erika
erika.chivu@ringier.ro