5 mituri despre păr explicate (și desființate) de experți

5 mituri despre păr explicate (și desființate) de experți

Am auzit atât de multe mituri despre îngrijirea părului, încât nu mai știm ce să credem: îl spălăm în fiecare zi, sau nu îl spălăm deloc? Sunt dăunătoare ustensilele de styling cu căldură? La aceste întrebări, și altele la fel de importante, ne răspund experții.

Există o mulțime de factori de luat în calcul atunci când vine vorba despre îngrijirea părului, iar de multe ori ne lovim de mituri transmise din gură în gură. Totuși, cât este adevăr și cât este superstiție?

5 mituri despre păr explicate de experți

Primul dintre acele mituri spune că este bine să ne spălăm părul în fiecare zi.

Acest mit este fals, și îți spunem de ce. Spălându-ți părul în fiecare zi, dezbraci folicula de uleiurile naturale, iar acest lucru duce la vârfuri despicate și păr lipsit de viață. În plus, îți poți usca excesiv scalpul, ceea ce duce la apariția mătreții și la căderea părului. „Regimul și frecvența spălărilor ar trebui să depindă de textura și nevoile specifice ale scalpului tău. Dacă ai părul subțire, alege un șampon și un balsam care creează textură, curăță cu blândețe și hidratează. Dacă ai scalpul iritat și descuamat, folosește produse care să trateze această problemă”, explică tricologul Annabel Kingsley, pentru GLAMOUR UK.

Intră în galeria foto de mai sus pentru a descoperi mai multe mituri despre păr explicate de experți.

Foto: Hepta

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com