5 lecții prețioase de make-up pe care le poți învăța în 5 minute din tutorialele de pe YouTube

Cu puțină îndemânare, și tu te poți transforma într-un make-up artist, dacă înveți și respecți aceste reguli, de fiecare dată când te machiezi.

Multor femei li s-a întâmplat să vadă un machiaj care să le placă la nebunie, dar când încearcă să îl pună în practică, rezultatul este un adevărat fiasco. De la fondul de ten care se strânge, la tușul întins inegal sau la rimelul care îți face genele să semene cu niște pânze de păianjen, există numeroase greșeli ușor de comis, care îți strică tot machiajul. Bineînțeles, succesul machiajului tău depinde și de calitatea produselor pe care le folosești.

Secretul make-up artiștilor constă și în cât de bune sunt produsele pe care le folosesc. Dacă arunci o privire peste aceste produse de make-up, primul lucru pe care îl vei observa este pigmentarea fardurilor și a rujurilor, care arată impecabil atunci când le aplici și nu trebuie să folosești 3 straturi pentru a scăpa de aspectul șters dat de produsele de proastă calitate. Iar fondurile de ten și pudrele pe care le găsești pe site-ul de mai sus au garanția calității, deoarece sunt produse de branduri renumite, nu îți încarcă tenul și îl protejează de acțiunea factorilor de mediu externi.

Pe lângă calitatea produselor, un machiaj reușit depinde și de îndemânare, dar și de câteva trucuri pe care le poți afla din tutorialele de mai jos. Acestea sunt realizate de make-up artiști faimoși pe YouTube, au fost vizionate de milioane de ori, iar trucurile expuse sunt cât se poate de simple:

Cum să aplici perfect tușul de ochi

Tușul este un produs care nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău cosmetic. Are un efect de alungire a ochilor, conferă intensitate privirii si te ajută să creezi efectul de ochi de pisică. Este obligatoriu în realizarea unui machiaj de tip „smoky eyes”, dar îl poți folosi și simplu, atunci când vrei un machiaj lejer, de zi. Trucurile din clipul de mai jos acoperă multe probleme de care te lovești atunci când încerci să aplici tușul: de la alegerea culorii, până la găsirea zonei pe care trebuie să o evidențiezi sau trasarea unei linii perfect arcuite.

Cum să acoperi cu succes orice imperfecțiune

Mulți vloggeri au devenit o inspirație pentru toți fanii lor atunci când au dezvăluit că și ei au probleme cu tenul, fie că este vorba despre puncte negre sau acnee gravă. Secretul lor constă în priceperea cu care își ascund aceste imperfecțiuni cu ajutorul fondului de ten și al concealerelor. Clipul de mai jos îți demonstrează din plin puterea machiajului, astfel încât nu te vei mai panica niciodată din cauza unui coș apărut din senin:

Cum să pari fresh în fiecare dimineață

Dacă și tu te trezești cu cearcăne și pungi sub ochi și, indiferent cât ai încerca să le ascunzi, lumea te întreabă de ești obosită, atunci tutorialul de mai jos este pentru tine. Cele cinci trucuri te vor ajuta să ascunzi cu succes semnele de oboseală, mai ales când vrei să arăți bine după o noapte albă.

Cum să aplici perfect rujul lichid

Odată aplicate, rujurile lichide rezistă pe buze toată ziua și sunt destul de rezistente la transfer încât să nu îți faci griji că îți vei păta hainele. Însă spre deosebire de rujul clasic, cel lichid se lipește pe buze și orice greșeală de aplicare este dificil de corectat, fără să îți strici tot machiajul. Nikkie știe însă cum trebuie aplicat corect rujul lichid, dar și ce poți face dacă ai depășit conturul buzelor.

Cum îți schimbi trăsăturile cu ajutorul conturului

Tehnicile de conturare ale chipului au devenit populare, datorită capacității lor de a-ți schimba forma feței și a trăsăturilor. Sunt ideale pentru a îngusta un nas prea mare, pentru a alungi bărbia sau pentru a ascunde o frunte proeminentă, precum și pentru a evidenția acele trăsături de care ești mândră. Ai nevoie de mult exercițiu pentru a-ți reuși un machiaj de tip „contouring”, dar și de trucurile din clipul de mai jos.

Care este machiajul tău preferat? Care dintre trucurile de mai sus ți se pare cel mai util?

Foto: YouTube

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro