5 greșeli pe care nu știai că le faci în timpul manichiurii

Să-ți faci singură manichiura nu este chiar o artă, ci mai mult un ritual de beauty pe care fiecare ar trebui să-l experimenteze. Unghiile făcute la salon arată perfect.

Însă se întâmplă uneori să fii nevoită să le faci și singură acasă! Iar dacă nu ești prea îndemânatică, poate fi chiar un chin. Ca să-ți ușurăm munca și să obții o manichiură profi la tine acasă, îți prezentăm 5 greșeli pe care nu trebuie să le mai faci:

1. Îți tai unghiile. Atunci când îți tai unghiile se întâmplă să renunți la mai multa suprafață decât este necesar. În acest fel unghiile se scurtează și nu vei obține ceea ce îți doreai de la început. Folosește pila pentru a le scurta, și vei ajunge mult mai ușor la forma pe care ți-o dorești. Dacă nu ai suficientă răbdare, taie doar jumătate din unghie, iar apoi pilește-o pentru a obține rapid o formă perfectă!

2. Îți tai cuticulele.Toate acele instumente pentru cuticule sunt o adevărată pierdere de timp și bani! Nu le mai tăia, împinge-le! Dacă ai un exces de piele la cuticule, nu le tăia ori de câte ori îți faci manichiura. Împinge-le de fiecare dată când îți faci duș, când pielea îți este deja înmuiată. Folosește prosopul pentru a impinge cuticulele.

3. Îți pilești unghiile într-o mișcare înainte-înapoi. Pilește-le într-o singură direcție. Atunci când îți le pilești în mișcări dure, din stânga în dreapta, obții acele exfolieri în capătul unghiei. Începe dintr-un colț până în celălat, și repetă mișcarea înr-o singură direcție.

4. Unghiile nu sunt curățate complet. Asigură-te că nu mai ai cremă sau alte substanțe pe unghii. Crema poate să stea pe mâini, dar atunci când te dai cu ojă unghia trebuie să fie perfect curățată. O modalitate prin care să faci acest lucru este să torni acetonă pe o dischetă demachiantă, iar apoi să ștergi fiecare unghie până când aceasta devine ușor albă.

5. Uiți mereu ceva!  Dacă vrei ca manichiura să reziste mai mult timp, nu uita să aplici un strat de ojă pe vârful unghiei și imediat sub aceasta. Nu trebuie să fie gros. Este suficient să aplici câteva picături. Același lucru îl poți face și cu un lac transparent în cazul în care nu vrei să lași urme. Astfel stratul de ojă va  rezista mai mult.

Foto: Yannis Vlamos

erika
erika.chivu@ringier.ro