5 cauze comune ale căderii părului

5 cauze comune ale căderii părului

Căderea părului este întâlnită adesea atât la femei, cât și la bărbați. Uneori, cauzele sale sunt ușor de înlăturat, însă alteori problema are origini genetice sau hormonale. Iată 5 cauze comune ale căderii părului.

Orice articol citești pe această temă îți va spune că este normal să îți cadă părul. În medie, vei pierde între 100 și 150 de fire de păr pe zi, iar asta nu trebuie să te alarmeze. Dacă totuși ai observat o schimbare radicală în acest sens, și parcă peria ta se umple cu păr la fiecare folosire, cel mai probabil te confrunți cu o problemă. Iată 5 cauze comune ale căderii părului.

Cauzele căderii părului

Cauzele căderii părului pot fi de origine hormonală, pot avea legătură cu dieta, cu vârsta sau cu perioada prin care treci, ori chiar și cu anotimpul în care te afli la momentul respectiv. Înainte să cumperi un produs scump care promite să îți fortifice rădăcina părului cu ingrediente-minune, încearcă să îți răspunzi la această întrebare: „Ce a declanșat căderea părului?”

Dacă te simți puțin pierdută în spațiu și nici nu știi de unde să începi să îți explici fenomenul, te ajutăm noi să identifici problema. Descoperă, în galeria foto de mai sus, cinci cauze comune ale căderii părului.

1. Un nivel crescut de stres fizic sau emoțional

Potrivit dermatologului Suneel Chilukuri din Houston, Texas, pierderea părului poate fi cauzată de factori de stres precum schimbarea jobului, mutarea, o despărțire sau un divorț, precum și factori de stres fizic, precum o traumă sau un accident de mașină. „Din păcate, atât factorii emoționali cât și fizici de stres pot cauza părul să intre în faza de odihnă (catagenă) și ulterior în faza de cădere (telogenă)”, explică dr. Chilukuri. „Dacă stresul este gradual și prelungitt, rezultatul pierderii părului se poate vedea la aproximativ șase luni”, mai spune el.

În cazul unei traume la nivelul întregului corp, părul poate trece printr-un șoc direct în faza de cădere. „Această condiție este numită effluvium telogen și se manifestă cu căderea în „smocuri” a părului pe parcursul a două săptămâni de la traumă”, explică doctorul.

Un ingredient care te poate ajuta să combați căderea părului în acest caz este numit Redensyl – acesta păstrează părul mai mult timp în faza de creștere numită anagenă.

Descoperă restul cauzelor căderii părului în galeria foto de mai sus.

Foto: Hepta

 

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com