5 aplicații smart care îți vor revoluționa rutina de beauty

Nu vorbim despre acele aplicații care aplică filtre de machiaj fotografiilor, ci la acelea care chiar te ajută să îți îmbunătățești rutina de înfrumusețare. De la site-ul care îți spune ce nuanță de fond de ten ți se potrivește la aplicația care îți amintește să îți aplici protecția solară, descoperă cum să folosești tehnologia în favoarea frumuseții tale.

Nuanța corectă de fond de ten, la un click distanță
Speculând probabil toate eșecurile noastre în găsirea nuanței corecte de fond de ten, cineva a venit cu ideea unui site care să facă această căutare mai simplă și mai eficientă. Site-ul findation.com pune la dispoziție un sistem foarte simplu prin care poți afla ce nuanță ți se potrivește la aproape orice fond de ten de pe piață. Cu siguranță ai găsit măcar o dată o nuanță de fond de ten care ți s-a potrivit perfect – trebuie doar să introduci brandul, numele produsului și nuanța, iar site-ul îți va afișa culoarea care ți se potrivește la fonduri de ten de la alte peste 60 de branduri.

Culoare 100% personalizată a fondului de ten
Aportul tehnologiei în găsirea fondului de ten perfect nu se oprește aici. Brandul bareMinerals merge chiar un pas mai departe cu aplicația sa, Made-2-Fit, tool-ul cu care îți creezi propria nuanță de fond de ten bareMierals Fresh Faced Foundation. Trebuie să îți scanezi pielea de pe frunte, de pe ambii pomeți, de pe părțile laterale ale gâtului și de pe încheieturile mâinilor și astfel aplicația determină exact nuanța pielii tale. Apoi comanzi fondul de ten și acesta îți va fi livrat într-o sticlă pe care este stă numele tău. Personalizare la nivel înalt.

Plasture inteligent pentru o protecție solară mai eficientă
Protecția solară este un pas esențial pentru sănătatea pielii noastre, însă nu puține sunt dățile când neglijăm acest aspect. Consecințele pot fi grave, mergând în ultimă instanță până la apariția cancerului de piele. Pentru a atrage atenția asupra lor, dar mai ales pentru a le preveni, La Roche Posay a lansat în cadrul campaniei Save Your Skin un plasture inteligent care, odată aplicat pe piele, îți monitorizează expunerea la soare. Cu ajutorul aplicației My UV Patch instalată în telefon, scanezi plasturele, iar el analizează pătrățelele de colorant fotosensibil pentru a determina nivelul de expunere la razele UV. Printr-un algoritm ce îţi analizează datele personale (fototip, tip de piele, locaţie şi vreme), îți oferă sfaturi pentru a sta în siguranță la soare, ba chiar îți amintește când să reaplici crema de protecţie solară.

Radarul de riduri
Uneori ne mirăm că ridurile au apărut peste noapte și ne întrebăm de ce nu le-am văzut înainte să devină atât de profunde și greu de tratat. Ei bine, aplicația RYNKL poate face asta pentru tine. Autointitulată „doctorul tău personal împotriva ridurilor”, această aplicație detectează semnele de îmbătrânire de pe ten cu ajutorul unui algoritm care analizează și interpretează schimbările pielii tale. Tot ce trebuie să faci este să încarci săptămânal (sau chiar zilnic, dacă îți face plăcere) câte un selfie, iar aplicația îți va evidenția zonele unde ai deja riduri, dar și acolo unde liniile fine abia încep să se formeze pentru a ști să le acorzi mai multă grijă.

Detectorul de ingrediente nocive
Îți dorești ca produsele tale de îngrijire să aibă formule cât mai „curate”, citești întotdeauna eticheta cu atenție, încerci să te informezi despre principalele ingrediente din produsele de skincare, însă este imposibil să cunoști chiar toate acele denumiri, greu până și de citit. Așa că trebuie să știi că există o aplicație care face asta: Think Dirty. Nu te lăsa distrasă de numele amuzant, aplicația chiar face o treabă foarte serioasă și depistează orice ingredient cu potențial riscant sau toxic din produsele tale. Trebuie doar să scanezi codul de bare al produsului, iar aplicația îți va afișa o listă foarte ușor de parcurs cu ingredientele produsului, marcate cu roșu, verde sau galben în funcție de beneficiile sau riscurile lor. Ba mai mult, în cazul produselor riscante, îți oferă și sugestii de produse mai sigure pentru sănătatea ta.

 

 

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro