Tendinte operații estetice 218

4 operații estetice care vor fi în trend în 2018

Când vine vorba de operații estetice, trendurile ar trebui să fie ultimul criteriu după care să ne ghidăm. Însă chiar și așa, în fiecare an, anumite operații estetice par să capete mai multă popularitate decât altele și să se transforme în adevărate trenduri. 

Părerile vor fi mereu împărțite când vine vorba de operațiile estetice, însă atunci când iei o astfel de decizie doar părerea ta și a medicului ar trebui să conteze. Totuși, chiar și în acest domeniu se manifestă anumite trenduri și tot mai multe persoane sunt curioase să încerce anumite operații estetice atunci când acestea devin foarte populare și mediatizate.

Dacă anul acesta fillerele în buze au fost vedetele, în 2018 atenția se va îndrepta spre alte părți ale corpului și spre operații mai neconvenționale. Asociația Americană de Chirurgie Plastică și Estetică a prezis cele mai populare trenduri în operații estetice în 2018 și nu au legătură cu buzele.

Liftingul sânilor cu laserul

În contrast cu trendul de mărire a sânilor, atât de popular până acum, trendurile în estetică pentru 2018 favorizează sânii mai mici. Potivit Asociației mai sus menționate, o intervenție de micșorare a sânilor, cu efect de lifting, fără bisturiu, bazată pe laser, va fi extrem de populară anul acesta.

„Creează un efect mai plin, mai ferm”, spune Grant Stevens, un chirurg din Los Angeles care a descoperit efectele benefice ale laserului și pentru țesutul sânului, similare cu cele pentru ten (îmbunătățește elasticitatea și netezește pielea). În loc să elimine pielea în exces de pe sân, liftingul sânilor cu laserul lasă pielea intactă și o tratează cu un laser C02, creând ca un sutien intern, care susține și ridică sânul.

Botox 2.0

Deși botoxul nu va dispărea prea curând din peisaj, având în vedere toate benficiile injecțiilor cu el, Anthony Youn, chirurg plastician din Michigan, prezice că anul acesta se va lansa un produs cu performanțe mai bune decât botoxul.

Labii modificate

Cererea pentru labioplastie (operația de remodelare a labiilor în scopuri estetice sau de confort) a crescut cu 23 de procente doar în 2016, iar de atunci a tot crescut. „Stigmatul începe să se piardă”, observă Tracy Pfeifer, chirurg plastic din New York, „tot mai multe femei caută tratamente pentru a-și spori încrederea în ele și confortul.”

Fillere pentru zona ochilor

„2018 va fi despre noi întrebuințări ale fillerelor”, spune Pfeifer, în principal în jurul zonei ochilor. Tot mai mulți medici vor folosi fillere pentru a modifica forma ochilor. Același chirurg explică: „fillerele în pleoapa superioară și inferioară redau volumul din jurul ochilor care se pierde odată cu vârsta.”

Foto: Shutterstock

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro