4 motive nebănuite care te împiedică să scapi de acnee

Ai folosit tot felul de tratamente care au părut să dea rezultate, ai o rutină riguroasă de îngrijire a feței și cu toate acestea acneea tot reapare. Uite 4 lucruri pe care sigur nu le-ai luat în calcul!

Acneea apare de obicei atunci când porii se blochează din cauza excesului de sebum și a celulelor moarte care se acumulează la nivelul pielii. Deși cauzele apariției acneei în 80% dintre cazuri țin de predispozițiile genetice, apariția și evoluția sa poate fi determinată și de alte aspecte ale stilului de viață. Alimentația, viciile (fumatul), activitatea hormonală sau rutina de îngrijire sunt și ei factori importanți de luat în seamă.

Oricine încearcă să țină coșurile la distanță știe această rutină sfântă de îngrijire: curățarea feței cu produsele potrivite este crucială, demachierea este obligatorie întotdeauna, iar exfolierea ar trebui să fie un obicei constant. Dacă simți că faci totul corect legat de aspectele de mai sus și totuși acneea nu pare să dispară, ar mai fi câteva lucruri pe care să le iei în calcul.

Descoperă în galeria foto lucrurile mărunte, dar importante care îți scapă în lupta împotriva acneei și spune-ne dacă ai văzut o îmbunătățire după ce le-ai schimbat!

Foto: Shutterstock

 

 

Andreea Badea
andreea.badea@ringier.ro