4 lucruri pe care sigur nu le știai despre faimosul Beautyblender

În mod normal, ar trebui să știm totul despre acest burețel-minune care a devenit, în scurt timp de la lansare, preferatul make-up artiștilor și beauty blogger-ilor din lumea întreagă. Cine ar fi crezut că un lucru atât de mic (dar atâââât de util) va avea un impact atât de mare asupra industriei? Cu siguranță, nu Rea Ann Silvia, make-up artistul care a inventat Beautyblender-ul, în 2007. Dacă și tu îl folosești cu plăcere de fiecare dată când îți aplici fondul de ten sau dacă încă nu ți l-ai achiziționat și vrei să te convingi că merită investiția, intră în galerie  și descoperă 5 lucruri despre acest burete-minune, dezvăluite chiar de Silvia. 

Este hidrofil

Cu alte cuvinte, absoarbe apa. În cazul în care nu ai citit instrucțiunile, este necesar să uzi burețelul înainte să îl folosești – acesta va absoarbe apa și nu va mai putea să absoarbă și produsul. Concluzia? Adio fond de ten irosit!

Îl poți folosi și cu produsele pudră

Dacă credeai că Beautyblender-ul îl poți folosi doar pentru aplicarea fondului de ten sau altor produse în formă lichidă, te înșeli. Acesta face minuni atunci când vine vorba de aplicarea bronzerului sau blushului. “Tot ce trebuie să faci este să strângi bine buretele înainte, astfel încât să elimini apa în exces”.

Culoarea sa a fost aleasă la întâmplare  

Pe durata testelor, Silvia s-a concentrat cel mai mult pe textura și forma buretelui, ignorând în totalitate culoarea acestuia. Într-o zi, cei de la laborator i-au trimis un prototip roz și a fost dragoste la prima vedere pentru Silvia. “Mi-au spus să ignor culoarea, dar am văzut acest roz neon și mi-a plăcut la nebunie. M-a făcut foarte fericită”.

Îl poți folosi pe toată durata zilei

Adio șervețele de unică folosință! Știm foarte bine că pe parcursul zilei, machiajul trebuie retușat, în special pentru a scăpa de excesul de sebum (mâna sus fetele cu tenul gras). Machiază-te la prima oră cu ajutorul Beautyblender-ului, curăță-l și apoi pune-l în geantă pentru a-l putea folosi mai târziu, ori de câte ori simți nevoia.

Foto: Shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro