12 produse cosmetice pe care trebuie să le ai în vacanță

12 produse cosmetice pe care trebuie să le ai în vacanță

Frumusețea nu-și ia vacanță, de aceea trebuie să avem în bagaj cele mai importante produse cosmetice, menite să ne ajute să ne bucurăm mai mult de zilele libere.

Fie că e vorba de o destinație exotică sau de câteva zile petrecute pe malul Mării Negre, bagajul tot trebuie făcut. Dar ce să iau la mine și ce nu? Orice femeie ar lua mai multe produse decât e necesar, cu ideea că ”dacă e nevoie”. Însă, nu mai bine lași loc pentru ultimele articole vestimentare, pe care ți le-ai achiziționat special pentru vacanță? Cum, de fiecare dată, organizarea bagajului era o adevărată provocare pentru mine, am creat o listă cu produse cosmetice, pe care trebuie să le am la mine. În rest, dacă intervine necesitatea unui alt produs, îl pot achiziționa din vacanță, că doar nu mergem pe o insulă pustie (deși nu sună rău ca destinație de vacanță, dar să revenim la realitate!).

Lista de produse must-have pentru vacanță include:
• Fond de ten mat
Vara, tenul se îngrașă mult mai ușor, așa că, un fond de ten mat va fi cel mai potrivit.
• CC Cream
Eu pun în bagaj și un CC Cream pentru zilele în care vreau un ten cu aspect natural, neîncărcat cu make-up. Un CC Cream te ajută să acoperi micile imperfecțiuni și să protejezi tenul de impurități.
• Corector
Nu există vacanță la mare fără cel puțin un coș pe ten. E deja o tradiție. Dacă știi la ce mă refer, află că nu doar ție ți se întâmplă, ci aproape tuturor femeilor. Probabil sunt câteva norocoase, însă eu nu mă număr printre ele. Dar nu ești tu de vină, ci vara, cu temperaturile crescute care fac pielea să transpire, să se mărească porii și Voila!, un coș minunat își face apariția. Pentru aceste cazuri, ia un corector la tine.
• Primer și spray pentru fixarea machiajului
…ca să nu se ”topească” precum înghețata.
• Produse cu FPS
Nu-ți lăsa pielea pradă ultravioletelor și protejeaz-o cu produse speciale cu FPS (factor de protecție solară) mare și care să ofere protecție pentru UVA și UVB.
• Produs After Sun
După fiecare expunere la soare, bea apă multă, fă un duș răcoritor și aplică o loțiune după plajă, care să hidrateze pielea și să calmeze roșeața.
• Apă termală
Acest produs este necesar datorită proprietăților esențiale pentru piele: o calmează, o hidratează și o reîmprospătează.
• Cremă hidratantă pentru ten
În vacanța la mare, mai mult ca oricând, tenul are nevoie de hidratare. Adaugă în bagaj o cremă intens hidratantă și care să hrănească în profunzime, adaptată tenului tău. Află aici de ce trebuie să ții cont!
• Șervețele demachiante
Indiferent de produsul de demachiere preferat, trebuie să ai șervețele demachiante. Sunt perfecte atunci când vrei să cureți rapid tenul între expunerile la soare. Elimini impuritățile și crema pentru protecție solară, pentru a o aplica din nou, pe pielea curată.
• Șampon uscat
Pe lângă șamponul și balsamul preferat, un șampon uscat este perfect pentru a-ți împrospăta părul între spălări.
• Deodorant
• Parfum
Cum sunt o dependentă de parfumuri, primul produs pe care îl aleg este parfumul. Recunosc, nu mă rezum la unul, pentru că mi-e imposibil, dar dacă ar fi să pot, aș alege un parfum versatil, care să poată fi purtat atât ziua, cât și seara.

Am selectat câteva produse noi, care te pot ajuta să bifezi această listă. Intră în galeria foto și descoperă-le! În rest, bucură-te de vacanță pentru că meriți!

Foto: Shutterstock

Nicoleta Bujor
nicoletabujor3@gmail.com