11 obiceiuri care îți afectează părul

Oricine are o rutină de îngrijire a părului: spălare, pieptănare, uscare și poate stiyling. Însă unele dintre obiceiurile noastre de îngrijire ne afectează părul. Aceste mici greșeli ne țin departe de un păr strălucitor, sănătos și de volum. Noi am făcut o listă cu 11 obiceiuri care ne afectează părul.

Află ce greșești și cum poți remedia aceste mici greșeli.

 1. Tragi de vârfurile despicate

„Nici nu îți imaginezi câte femei am văzut că trag de vârfurile despicate. Da, pentru moment vei scăpa de ele, dar de fapt îți mărunțești părul și creezi părți inegale. Pentru a evita acest obicei, îndepărtează vârfurile despicate cu ajutorul unei foarfece. Însă soluția ideală este să îți faci programare la un salon de coafură“, spune Michael Duenas.

 1. Folosești instrumente de styling pe părul umed

„Femeile folosesc instrumentele de styling încălzite atunci când părul încă este umed. Astfel, părul este efectiv ars. Părul trebuie să fie complet uscat atunci când folosești instrumentele de styling“, spune Bobby Eliot

 1. Îți periezi părul umed

„Nu este o idee bună să îți periezi părul atunci când acesta încă este umed. Un pieptene cu dinți rari este mai potrivit pentru această operațiune“, spune Kelly Hunt.

 1. Dormi cu părul prins într-o coadă de cal

„Atunci când dormi cu părul prins, firul de păr se rupe chiar de la rădăcină. Dacă vrei să îți menții părul departe de față, împletește-ți părul și prinde-l la vârfuri“, ne sfătuiește Johnny Stuntz.

 1. Pulverizezi fixativul sau șamponul uscat prea aproape de păr

„Văd în mod constant femei care pulverizează fixativul prea aproape de păr și apoi se întreabă de ce au urme vizibile. Agită produsul înainte de folosire, pentru o mai bună pulverizare. Apoi întinde brațul și pulverizează produsul. Produsele cu aerosoli funcționează mai bine atunci când sunt expuse la aer înainte de a ajunge pe păr“, spune John D.

 1. Folosești elastice de păr

„Elasticele de păr din cauciuc afectează firul de păr. Optează pentru panglici ușoare care îți țin părul strâns fără să îl afecteze“, spune Lacy Redway.

 1. Îți periezi părul începând de la rădăcini spre vârfuri

„Atunci când îți periezi părul de la rădăcini spre vârfuri poți auzi, literalmente, cum părul se rupe. Începe de la vârfuri. Descurcă-le și apoi urcă ușor spre rădăcină. În acest fel reduci aparția vârfurilor despicate“, ne sfătuiește Michael Long.

 1. Îți tai părul pentru ca acesta să crească

„Am atât de mulți clienți care cred că tăierea părului ajută la creștere. Pentru fiecare centimetru pe care îl tai, de fapt se adaugă câteva luni la timpul de creștere. În schimb, încearcă să îți speli părul mai rar, să nu folosești prea des instrumentele de styling și să eviți fohn-ul. Părul arată mult mai bine atunci când este sănătos și puternic“, spune John Ruggiero.

 1. Folosești șampon clarificator

„Cred că șampoanele purificatoare sunt de fapt dăunătoare, deoarece acestea îndepărtează toate uleiurile și părul tău se va îngrășa mult mai repede“, spune Kelly Hunt.

 1. Îți usuci părul cu prosopul

„Nu îmi place atunci când clienții mei își usucă părul cu prosopul în toate direcțiile. Acest lucru afectează cuticulele. Când cuticulele sunt închise, acestea reflectă lumina și părul arată sănătos și strălucitor. Când acestea sunt deschise, părul arată uscat și aspru“, spune Toni Chavez.

 1. Folosești prea mult șampon uscat

„Dacă utilizezi șamponul uscat mai mult de două ori pe săptămână, scalpul tău se va deshidrata. Părul va fi mai slab și mai predispus la rupere“, spune Sunnie Brook.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro