Trucuri de aplicare a rujului

10 trucuri să aplici rujul ca o profesionistă

Orice pasionată de beauty are în trusă cel puțin trei nuanțe diferite de ruj (am zis cel puțin!). Desigur, nu te vom judeca dacă ai reușit să aduni în trusă o colecție de peste 10 rujuri, înțelegem perfect. Este unul dintre produsele noastre preferate de make-up, și ne poate schimba complet starea de spirit. De aceea, iată 10 trucuri ca să aplici rujul ca o profesionistă.

Relația cu rujul poate fi uneori una de love – hate. Asta în sensul în care ne place cum ne stă atunci când îl purtăm, dar unele formule pur și simplu sunt dificil de aplicat. Aceste 10 trucuri te vor ajuta să aplici rujul fără probleme, potrivit make-up artiștilor citați de Allure.

Trucuri de aplicare a rujului

Începe fresh

Niciun ruj nu se va aplica ușor pe buze crăpate și neîngrijite. De aceea, este indicat ca mai întâi să exfoliezi pielea moartă cu ajutorul unui scrub, și apoi să aplici un balsam hidratant. Odată ce scapi de celulele moarte și suprafața buzelor este catifelată și hidratată, nu vei mai avea probleme cu aplicarea rujului, iar acesta va avea un aspect uniform.

Nu îți face griji în legătură cu conturul

Dacă te chinui întotdeauna să găsești un creion de contur de buze potrivit nuanței rujului tău, mai bine renunți. Make-up artiștii susțin că linerul nu este absolut necesar, decât în cazul în care vrei să îți accentuezi foarte tare arcul lui Cupidon, sau dacă vrei un contur extrem de precis. Altfel, aplicatoarele rujurilor de astăzi sunt suficient de facile pentru a crea un look curat al buzelor.

Pornește din centru, spre exterior

Atunci când aplici rujul, încearcă să începi din centrul buzelor, și abia apoi să colorezi spre exterior. Astfel, nu există riscul să aplici o cantitate prea mare de ruj, și vei observa că îți va fi mult mai simplu să realizezi conturul buzelor.

Intră în galeria foto de mai sus pentru a vedea restul trucurilor de aplicare a rujului care te vor ajuta să obții un look impecabil!

Fotografii: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com