10 reguli de aur ca să previi îmbătrânirea pielii

Rugăciunile nu sunt de ajutor pentru a-ți menține pielea tânără pentru mai mult timp. Totul ține numai de tine și de felul cum îți îngrijești pielea. Respectă aceste reguli recomandate de medicii dermatologi și vei avea o piele radioasă care nu-ți va trăda vârsta!

1. Folosește protecție solară

Fie că este înnorat sau însorit, aplicarea unui produs care promite protecție împotriva razelor UVA și UVB este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți menaja pielea și a preveni cancerul de piele.

2. Renunță la fumat

Pe lângă faptul că favorizează apariția cancerului și contribuie la o respirație urât-mirositoare, țigările distrug colagenul și elastina din piele și reduc nivelul de estrogen, elemente esențiale pentru fermitatea pielii.

3. Folosește retinoizi

Produsele ce conțin retinol sunt cea mai bună metodă de a opri trecerea timpului în ceea ce privește aspectul tenului tău. Retinoizii reduc aspectul petelor și al ridurilor cauzate de vârstă, prevenind și apariția acestora pe viitor.

4. Hidratează-te

Cu cât pielea este mai hidratată, cu atât ridurile vor fi mai atenuate. Asigură-te că bei foarte multă apă, renunță la cafea și sucuri acidulate și aplică regulat creme hidratante.

5. Respectă orele de somn

Sintagma „somnul de frumusețe” ascunde un adevăr în spatele ei. Pielea se regenerează în timpul somnului și are nevoie de timp pentru asta. Mai mult decât atât, niște ochi umflați nu vor face decât să accentueze ridurile.

6. Menține o greutate sănătoasă

Dietele foarte drastice, în urma cărora greutatea ta fluctuează, îți vor afecta fermitatea pielii și vor face revenirea la silueta dorită mult mai dificilă. Încearcă să ai un stil de viață cât mai sănătos pentru a te menține în formă.

7. Mănâncă corect

Pielea ta primește nutrienți nu numai de la cremele și tratamentele pe care le aplici, ci și din mâncarea pe care o consumi. Cu cât ai o dietă mai echilibrată, cu atât pielea ta va arăta mai sănătoasă, iar dacă nu iei multivitamine, ar trebui să te apuci de acum. Axează-te pe legume verzi (precum spanacul sau broccoli), un pește mai gras (precum somonul), migadale sau nuci. Consumă cât mai mult ceai verde (este un puternic antioxidant) și redu cantitatea de zahăr și de alcool – ambele accelereză îmbătrânirea pielii.

8. Fă mișcare

Mișcarea ajută la circulația sângelui în piele și promite o piele strălucitoare și sănătoasă. 30 de minute de mișcare de patru sau cinci ori pe săptămână garantează o mare diferență în aspectul pielii tale.

9. Relaxează-te

Stresul conduce la o îmbătrânire mai rapidă a celulelor, iar acest lucru se va vedea pe pielea ta. Conexiunea minte-corp este una puternică, așa că fă orice este nevoie pentru a te elibera de griji.

10. Nu stoarce coșurile

Acest obicei este la fel de dăunător precum razele solare pentru pielea ta. Pe măsură ce avansezi în vârstă, pielea are nevoie de mai mult timp pentru a se reface, așadar petele pe care ți le provoci vor sta mult timp pe fața ta.

Foto Hepta

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro