10 creme hidratante pe care te poți baza iarna aceasta

10 creme hidratante pe care te poți baza iarna aceasta

Dacă toamna mai fentezi rutina de îngrijire a pielii și omiți să aplici cremă hidratantă cu regularitate, iarna, când temperaturile scad dramatic, nu este deloc indicat. În sezonul rece, este foarte important să hrănim tenul cu creme hidratante de iarnă, mult mai concentrate decât formulele ușoare pe care le folosim în restul anului.

Frigul este un factor care agresează pielea și o lasă uscată și cu o senzație de arsură sau usturime. Și ce poate fi mai reconfortant decât să aplicăm chiar și numai o picătură de cremă hidratantă de iarnă? Știți despre ce vorbim, acele formule bogate în nutrienți, ale căror ingrediente nu doar că hrănesc tenul, ci și creează o barieră protectoare care păstrează hidratarea înăuntru și factorii agresori afară. Iar cu cât formulele sunt mai uleioase și mai grase la atingere, cu atât mai bine!

Cum alegi o cremă hidratantă de iarnă

Așa cum vă spunem în mod insistent, este foarte important să consultați lista cu ingrediente înainte să cumpărați un produs de îngrijire a tenului. Iar dacă nu înțelegeți la ce este bun fiecare ingredient, aveți aici un întreg alfabet de skincare care vă poate lămuri. O cremă hidratantă pentru sezonul rece trebuie să fie bogată în nutrienți și îngrediente care protejează pielea de frig și vânt, precum untul de shea, uleiul de jojoba, petroleumul. Alegeți formulele mai uleioase, oricât de neplăcut ar fi să așteptați să intre în piele. Cele cu absorbție rapidă sunt mai potrivite pentru vară, de exemplu, și asigură o hidratare mai de scurtă durată. Desigur, ele sunt potrivite pentru vremea caldă, când tenul devine mai gras, însă nu vor putea asigura o hidratare optimă pe timp de iarnă.

Noi ne-am ghidat după aceste ingrediente și proprietăți și am pus la punct o listă cu 10 creme hidratante de iarnă pe care te poți baza iarna aceasta, pentru un ten sănătos. Intră în galeria foto pentru a le descoperi!

Foto: Pixelformula

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com