6 recomandări simple pentru o piele mai frumoasă

Odată cu trecerea anilor, dar și datorită unor factori externi precum frigul sau expunerea îndelungată la soare, pielea noastră poate deveni mai puțin elastică și strălucitoare. E nevoie așadar de păstrarea cu strictețe a unor ritualuri zilnice de îngrijire și poate chiar de câteva schimbări în stilul de viață.

Urmează sfaturile de mai jos pentru a avea grijă corespunzător de frumusețea pielii tale.

  1. Păstrează un ritual zilnic de îngrijire

Pentru sănătatea tenului, e important să te demachiezi în fiecare dimineață și seară, să aplici săptămânal un tratament de exfoliere, să folosești creme hidratante și întotdeauna, cosmetice de calitate.   

Asigură-te că crema ta hidratantă are și protecție UV. În urma unui studiu, s-a descoperit că razele ultraviolete sunt 80% responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii.

Același lucru este valabil și pentru restul corpului, mai ales atunci când expunem pielea la soare pe timpul verii. Epilările succesive, mai ales cu aparatul de epilat, favorizează  apariția petelor și pierderea elasticității pielii. Prin urmare, înainte de epilat e nevoie de exfoliere și după epilare, se recomandă folosirea unor creme hidratante.

Însă cea mai la îndemână soluție pentru a scăpa de aceste probleme este epilarea definitivă. Află unde poți face acest tratament și care sunt preturile pentru epilare definitivă și vei descoperi că un astfel de tratament nu e doar e o idee bună în termeni de timp și sănătate însă e și o investiție rentabilă pe termen lung.  

  1. Ai grijă la alimentație

Chiar dacă nu poți opri procesul de îmbătrânire, poți controla efectele sale asupra pielii tale, începând cu alimentația. Include în dieta ta zilnică legume și fructe care conțin antioxidanți ce luptă împotriva radicalilor liberi.  Aceștia din urmă apar în urma expunerii la poluare, fum de țigară, pesticide etc. și sunt responsabili pentru îmbătrânirea celulelor și deci pentru îmbătrânirea întregului organism.

Însă orice schimbări vrei să faci în dietă, ai grijă să le introduci gradual pentru a nu crea dezechilibre hormonale, la nivel digestiv etc.    

Bea cel puțin doi litri de apă pe zi și minim două căni de ceai, acest lucru este foarte important pentru hidratare, mai ales dacă ai pielea uscată. Deshidratarea este o cauză des întâlnită a îmbătrânirii premature a pielii.

  1. Ia  vitamine

De asemenea, asigură-te că organismul tău are aportul zilnic necesar de calciu, magneziu, zinc și vitamine. Oamenii care au în organism un conținut ridicat de calciu sunt mai puțin predispuși la  îmbătrânirea prematură a pielii și la boli precum cancerul de piele.

  1. Dormi suficient  

Lipsa somnului nu doar că îți încetinește randamentul în activitățile zilnice dar are efecte nocive pe termen lung asupra sănătății tale și a felului în care arăți. Una dintre cele mai importante funcții ale somnului este faptul că permite organismului să se regenereze.   

Nu e nevoie să dormi neapărat 8 ore, află singură de câte ore ai nevoie pentru ca mintea și corpul tău să funcționeze optim.

  1. Fă sport

Sportul îmbunătățește circulația sângelui, ajută la oxigenarea celulelor, și nu doar că încetinește procesul de îmbătrânire al organismului însă menține elasticitatea și strălucirea pielii.

Asigură-te că faci cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi, fie că e vorba de antrenamente sportive sau de o plimbare în ritm rapid.

După sport, un duș (nu prea fierbinte) și în mod ideal, o ședință la saună vor face minuni asupra pielii tale.  

  1. Nu te stresa  

Stresul este printre principalele cauze pentru îmbolnăvirea organismului și îmbătrânirea prematură, așa că încearcă să găsești cât mai des momente de relaxare, fie că e vorba de cinci minute de meditație pe zi, sau de o pauză de cafea cu colegii de birou.    

Ar trebui să vezi întotdeauna imaginea de ansamblu și să nu te enervezi sau să te stresezi pentru lucruri mărunte. Ține minte că orice încruntare a feței se traduce în riduri!   

Urmează sfaturile de mai sus și nu uita că pentru igiena mentală și sănătatea corpului și a pielii tale este de asemenea important să fii responsabilă, să mergi periodic la doctor, să te îngrijești corespunzător și să iti păstrezi pe cât posibil o atitudine pozitivă.

Sursă foto: Shutterstock

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro