Prințul George și Prințesa Charlotte, adorabili în timpul festivităților organizate de ziua Reginei Elisabeta

Sâmbătă, 17 iunie, a avut loc Trooping the Colour, evenimentul anual dedicat aniversării Reginei Elisabeta a II-a.

Deși regina este născută pe 21 aprilie, este o tradiție să se organizeze o ceremonie în luna iunie pentru a sărbători oficial ziua sa de naștere.

Anul acesta, parada nu a fost atât de grandioasă ca de obicei din cauza evenimentelor care au avut loc în ultima perioadă în Anglia: incendiul care a distrus în totalitate un bloc, atacul din timpul concertului Arianei Grande, dar și atacurile teroriste din Londra. Regina a menționat toate aceste lucruri în declarația oficială:

Deși a fost o paradă dedicată Reginei, Prințul George și sora sa mai mică, Prințesa Charlotte au fost în centrul atenție, dovadă fiind ipostazele în care aceștia au fost surprinși. Cei doi au fost încântați de festivități, dar au fost și momente în care Prințul George părea puțin… plictisit, așa cum a fost surprins și tatăl său, în urmă cu 29 de ani.

 

Motivul pentru care Regina își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an

 

Regina Elisabeta a II-a își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an, o dată pe 21 aprilie (atunci când s-a născut) și încă o dată în luna iunie (anul acesta evenimentul a avut loc pe 17 iunie).

Este o tradiție care a început cu George al II-lea al Marii Britanii, în 1748 și totul are legătură cu vremea nefavorabilă din Anglia. George era născut în Noiembrie, dar a considerat că temperaturile sunt prea scăzute în acea perioadă a anului pentru parada de ziua lui. Așadar, a combinat două evenimente: o paradă militară, Trooping the Colour, și festivitățile dedicate aniversării sale. Este o tradiție care continuă și în ziua de astăzi și toți suveranii englezi au opțiunea de a-și sărbători ziua de naștere de două ori.

Intră în galeria foto pentru a descoperi alte 13 lucruri pe care sigur nu le știai despre familia regală britanică.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro