Oscar 2017: de ce au purtat vedetele panglici albastre?

Probabil ați observat că unele vedete au ales să poarte panglici albastre prinse în rochiile extravagante de pe covorul roșu. De ce și ce înseamnă ele? Am aflat.

Ruth Negga, actrița nominalizată pentru rolul din Loving sau modelul Karlie Kloss au ales să poarte panglici albastre prinse de rochii, prin care au transmis un mesaj politic puternic.

Panglicile sunt un simbol al American Civil Liberties Union, o organizație non-profit care luptă pentru drepturile tuturor persoanelor care locuiesc în Statele Unite, indiferent de sex, religie, culoare sau cetățenie.

Ruth Negga a ales să poarte panglica ACLU pentru că organizația a fost profund implicată în cazul personajului pe care îl joacă în Loving. Mildred Loving , o femeie de culoare din America anilor ’50, s-a măritat cu un bărbat alb, iar asta îi putea condamna la închisoare în acea perioadă. Filmul urmărește lupta celor doi pentru dreptul de a fi împreună, luptă în care ACLU a fost puternic implicată.

Este clar că vedetele au dorit să transmită un mesaj de solidaritate și rezistență împotriva administrației Trump, care a luat deja măsuri ca musulmanii să nu mai poată intra în Statele Unite.

Foto: hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro