Festivalul de Film de la Berlin 2016: vedete pe covorul roșu

Aseară s-a dat startul celei de-a 66-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Timp de 11 zile vom urmări cele mai frumoase ținute de la Berlinale și te vom ține la curent cu premianții de anul acesta.

Festivalul a debutat aseară cu cel mai recent lungmetraj al fraților Coen Hail, Caesar!, în care actorul George Clooney are rol principal. El a fost prezent la Berlin alături de frumoasa lui soție, Amal, care a reușit să fure privirile tuturor prin ținuta elegantă, o piesă vintage semnată Yves Saint Laurent.

Selecţia oficială a celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin include 23 de pelicule, din care 18 vor concura pentru marile trofee. Este pentru a doua oară când un film al fraților Coen este proiectat în deschiderea Berlinalei, prima dată fiind în urmă cu cinci ani, în 2011, cu True Grit.

Printre filmele care vor fi prezentate la Festivalul de film de la Berline se numără Genius, cu Colin Firth și Jude Law în distribuție și Things to come, cu Isabbel Huppert. Premiat anul acesta cu un Urs de Aur pentru întreaga carieră este directorul de imagine, Michael Ballhaus, cunoscut mai ales pentru colaborarea cu Martin Scorsese pentru producția Gangs of New York.

Ilegitim este singurul lungmetraj românesc prezent în selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, în cadrul secțiunii Berlinale Forum și va avea premiera mondială în primul weekend al evenimentului, sâmbătă, pe 13 februarie. În România, el va avea premiera pe 18 martie.

Intră în galeria foto pentru a vedea ce ținute au purtat vedetele pe covorul roșu de la Berlin.

Foto: Hepta, Norhfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro