Viva! Charity Gala, când sprijinul nostru devine speranță

Fundația Ringier lansa în 2013, programul „Ajută Copiii!”, menit să vină în sprijinul copiilor afectaţi de maladii teribile, dar vindecabile. Din atunci și până acum, eforturile de strângere de fonduri pentru micuţii din program au fost impulsionate prin lansarea Viva! Charity Gala, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute evenimente caritabile din Capitală.

Inițial programată pentru luna noiembrie a anului trecut, dar amânată din respect pentru victimele tragediei din Colectiv, gala a fost reprogramată pentru luna februarie. Conceptul initial s-a păstrat: Viva! Charity Gala este centrată în jurul unei licitaţii silenţioase de obiecte de artă şi de decor, cele mai multe unicat.

Sorin Ilfoveanu și Ștefan Câlția, considerați cel mai bine vânduți pictori în viață, sunt cei care ţin capul de afiş al licitaţiei organizate în cadrul noii ediţii Viva! Charity Gala.

Celor doi mari artişti li se alătură alţi pictori, fotografi, designeri, dar şi companii, ce au ales să susţină evenimentul donând lucrări în ediţii limitate sau chiar unicat.

galmeanu

Cosmin Bumbuț și Alexandru Gâlmeanu,poate cei mai celebri doi fotografi români, sunt și ei prezenţi prin două compoziţii alb-negru sensibile. La limita dintre fotografie şi studiu antropologic, Florin Ghenade donează una din piesele proiectului „Arbori Bătrâni“, vernisată în noiembrie de Galeria Posibilă, cea care pune la dispoziţie şi colajul “Last Day of Spring”. Lucrarea face parte din proiectul Tăietura perfectă, construit în jurul lumii pictorului Ştefan Câlţia şi a designerului vestimentar Valentina Vidraşcu – cea care, la rândul său, este prezentă în cadrul licitaţiei cu o ie lucrată manual. Tudor Plăieşu, artist stabilit de ani buni în Germania, donează lucrarea „Symphony Inside“, realizată în vin pe hârtie Fabriano, care întruchipează o siluetă feminină.

Unul dintre cele mai preţioase obiecte licitate în seara de 22 februarie este colierul Imperiale, donat de Le Midi, o creaţie unică din 148 de perle cultivate și 3 trandafiri de coral sculptaţi manual, cu accente de jad.

O altă piesă de rezistență a licitației este consola „Love Birds, este realizată de Hamid Nicola Katrib din marmură Calcatta și lemn Wenge, alte materiale prețioase dar de cu totul altă natură. Designul interior este reprezentat în cadrul Viva! Charity Gala şi prin sculptura “Serafim”, realizat din lemn şlefuit dintr-o veche uşă a unei case din Sibiu, şi prin două piese superbe: scaunul Lana pentru Photoliu, ce s-a bucurat de apariții în publicații precum Vogue Living, The Wall Street Journal sau The New York Times, şi fotoliul Pogany, o creație unică, realizată de decoratoarea Genoveva Hossu.

Companiile-sponsor ale Galei completează catalogul de licitații: Douglas donează parfumul exclusiv Sospiro Opera, iar Lexus România licitează un drive test de o săptămână la volanul noului SUV Lexus NX.

Și tu poți să ajuți! Oricine poate sprijini cauza acestor micuţi, donând un SMS de 2 euro la numărul 8828 sau licitând, chiar şi de la distanţă, unul dintre obiectele din cadrul Galei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro