29 January 2016 | autor: Andra Nicula
Living / Living / Food

Tartă cu ciocolată fără gluten

Ai poftă de ciocolată? Poți să încerci această tartă fără gluten!

Pentru 8-10 porții
Timp de preparare: aproximativ două ore.

Pentru crustă
o cană de nuci pecan
jumătate de cană de nucă de cocos tocat și neîndulcit
2 linguri zahăr
jumătate de linguriță de sare

Preparare
Într-o tigaie se prăjesc la foc mediu nucile pecan până când începi să le simți mirosul; se iau de pe foc și se lasă să răcească. Se reduce focul și se prăjește nuca de cocos, pentru două-trei minute, până când devine aurie. Se ia de pe foc. Într-un mixer se adaugă nucile pecan, cocosul, zahărul și sarea și se amestecă până când mixul devine fin și se menține lipit, ca un aluat. Se pune într-o formă de tartă și se apasă până ia forma ei. Se pune la congelat până devine solid ca o crustă.

Pentru tartă
o crustă de nuci pecan-cocos înghețată
1 cană și jumătate de lapte
250 de grame de ciocolată amăruie, tocată
jumătate de linguriță de sare
2 ouă bătute
4 linguri Cointreau (rom)

Preparare
Încălzește cuptorul la 160 grade. Într-o cratiță, se pune laptele la fiert la foc mediu.  Ia-l de pe foc, adaugă ciocolată și lasă-l să se odihnească pentru cinci minute. Adaugă sare și mixeză cu telul până când totul devine omogen. Adaugă ușor și mixul de ciocolată în ouă, amestecând continuu. Adaugă Cointreau și amestecă-le. Așază crusta pe o foaie de copt. Adaugă conținutul în crustă, lăsând 2 cm liberi deasupra. Coace tarta timp de aproximativ 20 minute în centrul cuptorului. Învârte tarta la 180 grade și las-o cam 5-10 minute să se coacă pe margini. Pune-o la răcit pentru două ore. Servește-o la temperatura camerei sau chiar mai rece, cu frișcă deasupra.

Foto: Condé Nast Archive

Alte articole
VREI SĂ FII LA CURENT CU TOATE NOUTĂŢILe GLAM?

Act cool. Be GLAMOUR! Da LIKE paginii GLAMOUR pe Facebook.

Adaugă un comentariu