Patru lecturi de vacanță

Cine a spus că vara trebuie să pui pe lista de lecturi doar romane ușurele? Am adunat mai jos patru noutăți editoriale captivante care să te țină cu ochii larg deschiși în nopțile lungi de iulie.

Norman Mailer, Seri antice
Deși își petrece mare parte din timp într-o seară din Egiptul antic, cartea ajunge, prin poveștile spuse și numeroasele paranteze, să exploreze căteva secole din istoria țării de pe malul Nilului. Ai putea crede că e o carte istorică, mai ales că bătălia de la Kadesh ocupă mare parte din poveste. Dar, în fapt, Mailer scrie o poveste fantastică cu zei, haremuri, iubire hetero și homosexuală și războaie, spuse din perspectivele lui Menenhetet, copilul de țăran ajuns general și însoțitor al reginei Nefertiti, și a faraonului Ramses al IX-lea, în care reîncarnarea joacă un rol esențial.

Citește și:
10 cărți noi pe care să le iei pe plajă
5 cărți de pe lista de lectură a Emmei Watson

Jonathan Franzen, Puritate
Cel mai recent roman al apreciatului scriitor american este genul acela de carte pe care trebuie s-o citești înainte de-a apărea serialul inspirat de ea. Ai putea însă să-i dai deja unuia dintre personajele principale, carismaticul activist german Andreas Wolf, fața lui Daniel Craig – el în va juca în adaptarea pentru TV. Cartea e spusă, în mare parte, din perspectiva tinerei Pip, Purity Tayler, o fată de 23 de ani cu datorii, o mamă ciudată și un tată necunoscut, care-l cunoaște pe Andreas, liderul unui fel de Wikileaks, în Bolivia și intră într-o lume complicată, în care misterele trecutului se întorc să-i bâtuie pe protagoniști.

FotorCreated

Paula McLain, Zbor în jurul soarelui
Pregătește-te să descoperi un personaj fascinant citind acestă versiune puternic ficționalizată a primei femei care a zburat peste Atlantic solo, de la est la vest, Beryl Markham. Născută în Anglia, dar mutată cu familia în Kenya, Beryl e un personaj care l-a fascinat pe Hemingway, i-a fost iubită lui Antoine de Saint Exupéry și prietenă lui Karen Blixen, autoarea cărții Din inima Africii. Romanul Paulei McLain vorbește nu doar despre acel zbor unicat, ci despre povestea prieteniei dintre Beryl, Blixen și Denys Finch Hatton. Mai mult ca sigur, vei vrea să citești nu doar ambele cărți, dar și autobiografia lui Beryl, West With the Night.

Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Sirena și alte povestiri
Autorul celebrului roman Ghepardul n-a lăsat în urma sa doar una dintre capodoperele litaraturii italiene, ci și o serie de povestiri cu tentă fantastică la fel de reușite ca și romanul care l-a făcut celebru. Publicate, ca și Ghepardul, după moartea autorului, povestirile reunite în această carte – Sirena, Bucuria și legea și Pisoiașii orbi – păstrează stilul melancolc al autorului, scoțând în evidență, în același timp, puterea acestuia de-a creiona personaje din câteva trăsături și de a analiza societatea italiană pe care-a cunoscut-o prin intermediul unor povești ce alternează realismul cu fantasticul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro