Strauss Coffee ne invită la o ceașcă de cafea cu conștiință

Ultimul proiect Strauss Coffee BV oferă sprijin fermelor conduse de femei pentru a produce în mod sustenabil cafea gustoasă, susținând în același timp femeile și promovând egalitatea între sexe.  

Strauss Coffee a decis să inițieze acest proiect internațional din dorința de a pune în aplicare valorile esențiale ale companiei, în special nevoia emancipării rolului femeii pe piața internațională a cafelei. Studiile arată că femeile fac 70% din munca fizică, dar că dețin doar 15% din terenuri, din facilitațile necesare procesării, sau din produsele comercializate.

Atunci când femeile fac cea mai mare parte din munca de pe câmp, este estimată o îmbunătățire cu 20%-30% a randamentului, ceea ce duce la o îmbunătățire a calității cafelei. O implicare cu 2,5%-4% mai mare a femeilor-fermier a crescut producția în agricultură, iar acest lucru ar putea reduce cu 100-150 de milioane numărul oamenilor care nu au ce mânca în întreaga lume. Când femeile controlează veniturile familiei, ele cheltuie 90% pentru nevoile acesteia, comparativ cu numai 40%-50%, cât cheltuie bărbatii. De asemenea, se remarcă îmbunătățiri și în sănătatea și nutriția copiilor.

Acest proiect include 5 parteneriate cu asociații ale femeilor care cultivă cafea din piața de dezvolatare până la sfarșitul lui 2017. Parteneriatele vor include achiziționarea boabelor de cafea, dar și acordarea de suport financiar, expertize ale cafelei și mijloace tehnologice acestor asociatii, toate fiind menite să îmbunătățească productivitatea și abilitățile în afaceri.

Strauss Coffee are deja istoric în sprijinirea femeilor din țările slab dezvoltate, ajutând prin inițiativele lor femei din Republica Democrată Congo, Honduras sau Vietnam.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro