Unde ieșim în weekend: Angela Gheorghiu în concert la Zilele Bucureștiului, pe 15 septembrie

Starul operei internaționale, Angela Gheorghiu va ține pe 15 septembrie, de la ora 20:30, un concert extraordinar în Piața Constituției, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi, sub bagheta maestrului newyorkez Eugene Kohn.

Evenimentul care marchează deschiderea Zilelor Bucureștiului propune un concept de spectacol inovator, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții video ce creează iluzia unui film 3D. Într-un decor virtual tridimensional, arii celebre sunt sincronizate perfect cu proiecții de video mapping create special pentru acest show. Din programul concertului, organizatorii anunță arii celebre din operele Tosca și Turandot de Puccini, din celebra opera Carmen de Bizet, fragmente muzicale din Sunetul muzicii, dar și compoziții românești semnate de Marius Țeicu, Vasile V. Vasilache și George Grigoriu.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și face parte din programul Zilelor Bucureștiului, care aniversează în fiecare an orașul printr-o serie de evenimente culturale în luna septembrie. Zilele Bucureștiului continuă în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping și concerte în Piața Constituției. Sâmbătă, 16 septembrie, are loc cea de-a patra ediție a evenimentului iMapp Bucharest, cel mai mare concurs de 3D video mapping din lume. În deschiderea festivalului vor concerta, de la ora 17:30, Paul Damixie, Moonlight Breakfast și celebra orchestră Pink Martini, alături de solista Storm Large. Cele șase echipe finaliste: MotionLab – România, mammasONica – Italia, EPER – Ungaria, Gong Zhen – China, Flightgraf – Japonia și Ouchhh Studio – Turcia vor prezenta, începând cu ora 22:30, spectacole dinamice de sunet, lumină și culoare, care vor anima elementele arhitectonice ale Casei Poporului, timp de 4 minute și 30 de secunde, în concordanță cu tema ediției – „Above and Beyond”.

Duminică, 17 septembrie, seria evenimentelor din cadrul Zilelor Bucureștiului continuă cu un concert maraton, de la ora 18:00, în Piața Constituției. Pe scenă vor urca artiști îndrăgiți de publicul bucureștean, care vor întreține atmosfera de sărbătoare: Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj și Delia & Band.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureștiului 2017 este liber.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro