București: 10 locuri cool care s-au deschis în 2016

Da! În fiecare an redescoperim Bucureștiul prin locurile noi și cool, prin inițiativele celor care vor să schimbe ceva, prin barurile din care n-am mai pleca. Așa că hai să vedem cu ce s-a înnoit capitala în 2016.

Rezidența Scena9

Scena9 e una dintre cele mai noi și mai cool reviste online de cultură. Și acum au și un spațiu pe care îl vor transforma într-un hub cultural. Expoziții, evenimente, conferințe, abia așteptăm să vedem la ce vom participa pe Ion Luca Caragiale 32.


Apollo111

Treci, dacă te lasă sufletul, de Control și mai cobori câțiva pași până la Palatul Universul. Clădirea în care se țineau acum ceva timp cele mai cool party-uri ale Bucureștiului, a devenit între timp un teatru și bar.

💙

A photo posted by Apollo111 (@apollo111.ro) on

MIEZ

Dacă rupeai cu poftă miezul pâinii când erai mică sau dacă pur și simplu vrei să mănânci o pâine bună, coaptă chiar înainte să ajungă în punga ta, hai în Piața Amzei. S-a deschis recent o brutărie de care am auzit numai cuvinte de laudă.

The opening tomorrow at 9:30! ❤️ #brutariamiez

A photo posted by Brutăria Miez (@brutaria_miez) on

VINO

Apar din ce în ce mai multe wine baruri în București, iar asta ne bucură. Pe Mihai Eminescu 71 s-a deschis anul ăsta VINO, un loc mic, cochet în care găsești 500 de vinuri. Din toată lumea. 500 de vinuri pentru orice tip de mood și poftă. Noi deja am încercat și ne declarăm mulțumite.

#saturday

A photo posted by VINO (@vino_wine_bar) on

POINT

Am mai scris noi despre Point, dar revenim asupra lui pentru că ne place locul și conceptul. Teatru, bar, restaurant, îl poți și închiria pentru tot felul de evenimente. Design minimalist și spațiu destul pe trei niveluri.

Kid You Not

Kid you not că nu îngrașă. Pe strada Domnița Ruxandra, la numărul 7 vei găsi un nou concept de restaurant. Cu un design simplu și un meniu nu foarte bogat momentan, Kid You Not încearcă să vină cu ceva nou în peisajul restaurantelor românești. Ei zic că eliminat din meniu orice ne poate îngrășa și au pus în schimb alternativele sănătoase. Și chiar dacă sună ca un loc pentru vegetarieni, găsim și carne prin preparatele din meniu.

Atelierul de Tarte

I-ar fi putut spune Raiul Tartelor. Dulci, sărate, fresh, acrișoare, pentru mic-dejun, prânz sau cină. Au de toate! Nu le-am încercat pe toate și facem un efort să ne stăpânim pofta, dar locul merită o vizită. Dacă găsești o masă liberă, fă-ți timp să încerci măcar un tip de tartă.

#Atelier #tarts #bucharest #meringue #

A photo posted by Atelierul De Tarte (@atelieruldetartebraserie) on

Animaletto Pizza Bar

Pizza e bună când suntem triste, veselesau flămânde. Și oricum, pizza e bună oricând. Tocmai de aceea s-ar putea să îți placă noua pizzerie de la Romană. Pe Visarion 10 vei găsi pizza, bere, supe sau salate și o atmfosferă relaxată.

Piua Book Bar

Piua e bar, bibliotecă și un spațiu al surprizelor. Când mergi, te poți aștepta să intri în mijlocul unui eveniment și poți participa sau te poți retrage într-o carte din biblioteca locului. Vei găsi numai bere românească artizanală, cidru și vedeta sezonului: vin fiert.

#piua #smoothiespiua #yummy

A photo posted by Piua Book Bar (@piuabookbar) on

Donut Studio

Bucureștiul avea cofetării destinate exclusiv tartelor și eclerurilor, dar a apărut de curând și Donut Studio. Era deja în Cluj, Sibiu și Brașov, iar anul ăsta a venit momentul să deschidă și în București. Magazinul mic din Floreasca e un loc al păcatului sau al fericirii, depinde cât de mult poftești o gogoașă. Dacă nu vrei clasic, cu ciocolată, ai atât de multe alte opțiuni că vei sta ceva.

#donutstudio #donuts #dulciuriinfloreasca

A photo posted by donut studio (@donut.studio) on

Foto: Cristian Stefan Crasmariu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro