Uleiul de cocos este dăunător pentru sănătate

Megastarul rutinei de beauty, uleiul de cocos, nu este la fel de sănătos precum credeai. Dacă l-ai inclus în meniul tău, trebuie să știi că dăunează sănătății, la fel de mult precum uleiul de palmier sau untul.

 

Uleiul de cocos este dăunător pentru sănătate

Conform unor studii realizate de Asociația Americană de Cardiologie, uleiul de cocos, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, trebuie evitat. Concluzia cardiologilor se bazează pe 7 studii clinice, rezultatul fiind că uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate și este la fel de dăunător precum baconul, uleiul de palmier sau untul. Aceștia au descoperit că uleiul de cocos crește semnificativ nivelul colesterolului LDL (colesterolul rău).
Conform Asociației, „nu există niciun beneficiu în urma consumării uleiului de cocos”, așadar, „este descurajată includerea acestuia în meniu”.

Cu ce ar trebui să înlocuiești uleiul de cocos?

Asociația Americană de Cardiologie recomandă uleiul de măsline, uleiul de migdale, uleiul de avocado, uleiul din sâmburi de struguri sau uleiul de nucă.

Uleiul de cocos în rutina de beauty

Deși nu este recomandat pentru uz intern, asta nu înseamnă că nu îl poți folosi în continuare în rutina ta de beauty. Uleiul de cocos este cu siguranță un câștigător la acest capitol. Iată câteva dintre cele mai ciudate întrebuințări ale sale:

  1. Împrospătează respirația. Uleiul de cocos are proprietăți anti-fungice și antibacteriene. O gargară de 20 de secunde cu ulei de cocos ajută la eliminarea germenilor din cavitatea bucală. Astfel respirația va fi mai proaspătă, dinții mai albi și gingiile mai sănătoase.
  2. Remediu împotriva păduchilor. Este rușinos, însă trebuie să luăm în calcul posibilitatea apariției lor. Începe tratamentul prin clătirea părului cu oțet de mere. Odată uscat, aplică ulei de cocos pe tot capul și lasă-l să acționeze pentru 12-24 de ore. Periază părul cu un pieptăn special pentru păduchi și spală părul cu șampon.
  3. Demachiant. Nici măcar cea mai rezistentă mascara waterproof nu face față uleiului de cocos. Aplică-l direct pe față precum un demachiant pe bază de ulei și îndepărtează-l cu ajutorul dischetelor demachiante. Machiajul se va topi ca prin minune.

Descoperă și alte întrebuințări neașteptate ale uleiului de cocos accesând galeria foto!

Foto: 123rf

 

 

Taguri:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro