Tot ce trebuie să știi despre dieta fără gluten

Cu siguranță ai cel puțin o prietenă care mănâncă doar alimente fără gluten. Mari șanse sunt să te fi gândit și tu la un moment dat să urmezi o astfel de dietă, dar știi ce presupune o dietă fără gluten? 

Ce este dieta fără gluten?

 

Așa cum reiese și din numele său, dieta fără gluten presupune (în mod surprinzător) să renunți la orice aliment care conține gluten, eliminând din meniul tău grâul, orzul, secara și ovăzul. În mod normal, trebuie să renunți la gluten doar dacă în urma unor analize, ai descoperit că ai intoleranță la gluten. Lucrurile nu se întâmplă așa, din păcate, iar atunci când multe vedete și bloggerițe au anunțat în 2015 că urmează o astfel de dietă, glutenul nu a mai fost în trend, mulți oameni renunțând la el, fără să aibă neapărat nevoie să facă o astfel de schimbare. În concluzie, înainte să iei decizia de a renunța la alimente care conțin gluten, consultă medicul specialist – s-ar putea să descoperi că acesta îți aduce beneficii de fapt.

Intră în galeria foto pentru a vedea care sunt avantajele, dar și dezavantajele unei astfel de diete, ce alimente trebuie să excluzi din alimentație, dar și care sunt vedetele care promovează o astfel de dietă.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta mediteraneană.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta vegetariană.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta săracă în carbohidrați.

AICI tot ce trebuie să știi despre dieta Paleo.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro