Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când îți încrucișezi picioarele

În metrou, în drum spre serviciu, la birou, în timp ce ducem la bun sfârșit sarcinile zilei sau acasă, cu o carte bună și un pahar de vin în mână. Indiferent de locul în care ne aflăm, să îți încrucișezi picioarele este ceva normal, dar este și benefic pentru corp?

Punem picior peste picior nu doar atunci când suntem intimidate și vrem să ne simțim în control, dar și atunci când ne dorim să fim senzuale și feminine. Este evident că această poziție are multe avantaje, fiind una comodă și sexy în același timp, dar haide să vedem și care sunt dezavantajele.

Studiile spun că dacă stai mai mult de trei ore pe zi cu picioarele încrucișate, există mari șanse ca, în timp, să ai dureri de spate. În același timp, postura incomodă favorizează retenția de lichide și apariția celulitei. Știi senzația de picior amorțit care apare atunci când ții picioarele în aceeași poziție mai mult timp? Ei bine, dacă obișnuiești să stai cu picioarele încrucișate, e bine să știi că această poziție crește riscul de a avea varice.

Așadar, pe viitor, încearcă să fii mai atentă la postura corpului tău! Citește AICI ce se întâmplă dacă stai foarte mult timp pe scaun.

Foto: Northfoto

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro