3 motive pentru care antrenamentul de seară te ajută la tonifiere

Exercițiile făcute de dimineață tind să fie cele mai lăudate, mai ales dacă implică și niște selfie-uri făcute la răsărit. Desigur, dacă îți place să te trezești și să ieși din casă direct, e cu siguranță cea mai bună decizie. Dar dacă programul tău nu se potrivește cu orele matinale de antrenament, nu e totul pierdut. De fapt, sesiunile de seara ar putea fi la fel de eficiente: spre exemplu, ora perfectă pentru alergat, antrenament de rezistență, cycling indoor și exerciții de dance-cardio este ora 18.00.

Iată și alte motive pentru care să faci sport seara:

1.Te vei antrena mai bine

Studiile arată că antrenamentele se intensifică cu 20% mai mult după-amiaza. Pentru cei care se trezesc mai târziu, performanța se obține la 11 ore după ce te-ai dat jos din pat. Chiar și pentru cei care care se trezesc devreme lucrurile merg mai bine: antrenamentul cel mai bun e la 6 ore după trezire. Și atunci când poți să te antrenezi mai bine, mai mult, mai repede și să reziști cât mai mult, rezultatele se vor vedea mai mult repede.

2. Îți vei tonifica mai bine corpul. 

Conform specialiștilor, punctul de vârf al funcțiilor mușchilor și al rezistenței sunt atinse după amiaza, iar hormonii fluctuanți pot fi mai eficienți la antrenamentele pe care le faci mai târziu în zi. Nivelurile ridicate de cortizol de dimineață pot să prevină creșterea musculaturii, dar nivelul de testosteron de amiază au efectul opus.

3. Vei dormi mult mai profund

Antrenamentele de seară îți întrerup somnul, îți vei spune. Nu este așa. Oamenii care se antrenează cât mai mult seara vor avea un somn mult mai profund, uneori chiar și neîntrerupt. Într-un studiu realizat de Sleep Medicine, doar 2% dintre cei care se antrenează viguros spun că antrenamentele le întrerup somnul, în timp ce 30% spun că dorm mult mai bine după ce transpiră cât mai mult la antranamentele de seară. Somnul de calitate este important pentru recuperarea mușchilor, iar astfel rezultatele orelor de fitness se vor vedea imediat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro