14 lucruri pe care femeile care nu își doresc copii s-au săturat să le audă

Există câteva lucruri asupra cărora putem să cădem cu toții de acord: George Clooney este unul dintre cei mai sexy bărbați în viață, un pahar de vin salvează orice zi, meditația într-adevăr ajută și toate femeile își doresc să fie mame.

Stai, ceva nu e bine. A, da, nu toate femeile își doresc copii și e perfect normal să fie așa!

Din păcate, foarte multe persoane consideră că singurul scop al femeii este acela de a da naștere unei alte ființe. Fără doar și poate, a fi mamă este una dintre cele mai frumoase experiențe, însă nu este ceva ce trebuie să bifezi pe o listă cu lucruri de realizat și, cu atât mai mult, nu este o decizie pe care o iei doar pentru că cei din jurul tău se așteaptă ca tu să faci pasul acesta.

Am făcut o selecție a lucrurilor pe care femeile care nu își doresc copii s-au săturat să le audă, în care sigur te vei regăsi. Dacă te numeri printre cei care spun astfel de lucruri, încetează să o mai faci. Fiecare dintre noi are dreptul să aleagă cum își trăiește viața, iar un copil nu este un brief pe care o femeie trebuie să îl rezolve și, cu atât mai puțin, nu are un deadline pe care trebuie să îl respecte.

 1. Viața ta începe cu adevărat abia atunci când devii mamă

Cu alte cuvinte, orice altă realizare este nulă în fața faptului că nu ai copii. Uită de relațiile pe care le-ai construit sau de reușitele profesionale. Uită de tine, ca femeie. Nu ai copii, nu exiști. (?!)

via GIPHY

 1. O să te răzgândești

Majoritatea oamenilor care au hotărât că nu își doresc copii, nu se vor răzgândi peste noapte. Atunci când îi spui unei persoane că va vedea lucrurile altfel în viitor, nu faci altceva decât să o acuzi de imaturitate.

 1. Prietena mea X-uleasca nu își dorea copii, iar acum are cinci și este foarte fericită.

Felicitări prietenei tale, dar este irelevant.

via GIPHY

 1. Ce altceva o să faci?

Hmmm,  orice îți dorești?! Vrei să te muți într-o altă țară? Poți să o faci! Vrei să pleci într-o expediție în Asia, pentru câțiva ani? Din nou, poți să o faci! Vrei să îți dedici viața carierei pentru că realizările profesionale sunt cele care te mulțumesc cel mai mult? Ghici ce? Poți să faci și asta! În concluzie, poți să faci foarte multe lucruri pe parcursul vieții, nu doar să îți întemeiezi o familie.

via GIPHY

 1. Nu vrei să le oferi nepoți părinților tăi?

Într-adevăr, pentru părinții tăi poate fi puțin mai greu de înțeles și de acceptat faptul că tu nu îți dorești copii. Cu toate acestea, doar pentru a le face lor pe plac, nu este un motiv suficient de puternic pentru a aduce pe lume un copil.

 1. Nu îți plac copiii?

Indiferent de răspuns, din nou, acest lucru te privește doar pe tine. Poate vei fi o mătușă grozavă sau poate vei evita să fii în preajma copiilor pentru că nu îți face plăcere să îți petreci timpul cu cei mici. Lucrul acesta este doar despre tine și nicio altă persoană nu are dreptul să te judece.

 1. Ah, te invidiez. Cred că e atât de bine să nu ai responsabilități.

Uh, poftim?!

via GIPHY

 1. Nu o să înțelegi niciodată ce înseamnă să fii cu adevărat obosit, până nu ai copii.

În primul rând, e nepoliticos să faci astfel de afirmații. În al doilea rând, este imposibil să știi cât de mult lucrează persoana respectivă sau cu ce fel de probleme se confruntă. Copiii nu sunt singurii care te țin trează noaptea. Visurile, deadline-urile, pofta de viață, dar și necazurile au același efect.

via GIPHY

 1. Cine o să aibă grijă de tine la bătrânețe?

Fiecare pentru sine. Este greșit să ai pretenția ca o altă persoană să aibă grijă de tine. E și mai greșit să faci un copil, doar pentru a-ți asigura un sprijin la bătrânețe.

 1. De ce nu îți dorești copii?

Asta este una dintre cele mai grele întrebări. E greu (și inutil) să îi explici unei alte persoane toate motivele care se află în spatele deciziei tale. La urma urmei, de ce ai face-o? Nu trebuie să dai explicații nimănui cu privire la felul în care îți trăiești viața.

 1. Într-o zi, va fi prea târziu.

Prea târziu pentru ce?! Tu nu ți-ai dorit niciodată copii.

via GIPHY

 1. O să regreți.

Există mari șanse să o faci, dar este mai bine să regreți că nu ai avut copii decât să regreți că i-ai făcut.

 1. Ah, ai fi o mamă extraordinară!

Posibil, dar doar pentru că nu îți dorești copiii tăi, asta nu înseamnă că alți copii nu se pot bucura de toate lucrurile pe care tu le ai de oferit.

via GIPHY

 1. E un gest egoist, nu crezi?

Dacă hotărăști să nu lași cel puțin un moștenitor în urma ta, lumea te arată cu degetul și consideră că ești egoistă. De ce? A fi mamă nu este o datorie pe care o ai față de țara ta sau față de membrii familiei tale. Este o decizie care îți aparține în totalitate și a sosit momentul să nu mai arătăm cu degetul femeile pentru felul în care decid să își trăiască viețile.

via GIPHY

Pe aceeași temă, citește AICI cum a răspuns Jennifer Aniston celor care o blamează pentru decizia de a nu avea copii.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro