Vinul roșu te ajută să slăbești

Această veste nemaipomenit de bună merită un toast!

Un studiu realizat în trecut arăta că un anumit antioxidant conținut în vinul roșu (care se găsește și în sucul de struguri) ajută la preîntâmpinarea apariţiei obezității la șoareci. Iată că acum, cercetătorii au anunțat că acest antioxidant, numit acid elagic, funcționează la fel de bine și la oameni. Se pare că acest extract din sucul de struguri ajută celulele să ardă grăsimea mult mai rapid, în timp ce încetinește creșterea celulelor adipoase și dezvoltarea altora noi.

Cu toate acestea, autorii studiului avertizează că nici consumul de vin roșu în exces nu îți va subția talia cât ai zice “Noroc!”  La urma urmei, excesul de alcool și zahăr (conținut din plin în fructe, sucuri și alte băuturi) nu te va ajuta deloc să slăbești, ba mai mult, sunt dușmanii curelor de slăbire.

Desigur, te poți bucura de numerosele beneficii ale unui pahar cu vin roșu, daca îl consumi ocazional. Vinul roșu ajută la reducerea stresului și a anxietății, are proprietăți anticancerigene și este de ajutor în lupta împotriva îmbătrânirii.

Foto: Shutterstock

Taguri:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro