Lecţii de dragoste pe care ar fi trebuit să le învăţăm la şcoală

E drept, la şcoală învăţăm o mulţime de lucruri importante, însă avem convingerea că am fi fost scutite de multe complicaţii dacă în programa noastră s-ar fi strecurat şi un curs intensiv de love and dating.

Acum serios, există o varietate atât de mare de programe de studiu şi chiar nu s-a găsit loc şi pentru câteva ore de dezbatere a relaţiilor? OK, le-am avut drept profesoare pe Carrie, Samantha, Charlotte şi Miranda din Sex and the City, dar credem că printre algoritmi şi liste obligatorii de romane de citit, puţină consiliere amoroasă ne-ar fi prins bine la un moment dat.

Totuşi, niciodată nu este prea târziu pentru a învăţa, aşa că iată care sunt cele mai importante lecţii pe care ar fi trebuit să le învăţăm la şcoală

  1. Un bărbat care te iubeşte cu adevărat îţi va arăta acest lucru. Nu se va juca vreodată cu sentimentele tale, nu te va amăgi şi nu va transforma relaţia voastră într-un joc.
  2. Nu-ţi arăta nesiguranţa. În general, oamenii te percep exact aşa cum vrei să fii percepută. Dacă tu ai tendinţa să te subevaluezi şi să îţi scoţi în evidenţă defectele, ceilalţi vor observa detalii pe care, probabil, nu le-ar fi observat dacă tu nu le-ai fi evidenţiat.
  3. Este dificil de acceptat, dar, uneori, dragostea nu este îndeajuns. Distanţa, sincronizarea, aspiraţiile diferite ale celor doi parteneri – toate acestea îţi pot afecta relaţia mai mult decât crezi.
  4. Să fii singură este mai bine decât să fii într-o relaţie nepotrivită. Nu îl mai iubeşti, te face să suferi, dar rămâi lângă el din obişnuinţă? Trebuie să ai curajul să pui capăt.
  5. Un bărbat aparent perfect s-ar putea să nu fie perfect pentru tine. Într-o relaţie e vorba de chimie, de compatibilitate.
  6. Nu îţi abandona prietenii în favoarea iubitului. Şi nu pentru că vei avea nevoie de ei întotdeauna (nimic nu se compară cu susţinerea unui prieten, mai ales în momentele dificile), ci pentru că prietenii tăi au fost alături de tine de fiecare dată (chiar şi când erai singură), te-au sprijinit necondiţionat şi merită toată aprecierea ta.

Foto: outnow.ch

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro