8 metode prin care să lași o impresie bună

Îți dezvăluim opt metode prin care să lași o impresie bună fără să trebuiască să scoți nici măcar un cuvânt.

Limbajul trupului spune mai multe despre tine decât ai putea tu să o faci cu ajutorul vorbelor. Fie că te pregătești pentru un interviu pentru jobul visurilor tale sau pentru o întâlnire, familiarizează-te cu aceste opt trucuri și îți promitem că vei lăsa o impresie bună încă din primele minute.

  1. Corectează-ți postura. Trebuie să stai mereu dreaptă, fie că ești în picioare sau ești așezată, dar nici într-atât încât să ai o postură rigidă sau inconfortabilă. Trage-ți umerii puțin spre înapoi, ține-ți mijlocul drept și ridică ușor bărbia.
  2. Adoptă o poziție care inspiră putere. Îți aduci aminte ce îți spunea mama ta înainte să pleci spre școală: „Scoate pieptul în față!“? Ei bine, chiar avea dreptate. Uită-te, de exemplu, la toate imaginile cu super eroii din filme. Bine, asta nu înseamnă că trebuie să stai cu mâinile în șold, precum Wonder Woman, dar evită să le ții lângă față sau la gură – te va face să pari nervoasă sau timidă.
  3. Nu sta cu mîinile încrucișate pe piept. Este dovedit științific că atunci când stai cu mâinile încrucișate pe piept îți „pui la lucru“ ambele emisfere cerebrale, ceea ce îți sporește atenția și îți ușurează rezolvarea problemelor. Atunci când te afli într-o discuție cu o persoană și îți încrucișezi brațele lași impresia că nu ești de acord cu ceea ce zice. Atunci când te afli într-un grup, situația se schimbă – să îți încrucișezi brațele înseamnă că asculți cu atenție.
  4. Uite-te în ochii celuilalt (dar nu prea mult). Dacă nu te uiți la persoana cu care vorbești pare că ești dezinteresată, dacă te uiți prea mult o faci să se simtă stânjenită. Totul ține de echilibru… e bine să te uiți la persoana cu care vorbești, dar atunci când te gândești la ceva privește în altă parte. Va părea mult mai natural decât să te uiți fix în ochii celuilalt în timp ce te gândești la ceva.
  5. Apleacă-te spre persoana cu care vorbești. Regula este aceeași ca și la punctul 4 – înclină-ți ușor corpul spre persoana cu care vorbești, dar nu îi invada spațiul personal. O aplecare subtilă către cealaltă persoană arată că ești interesată de ce spune aceasta. Dacă îi poți simți respirația înseamnă că ești prea aproape.
  6. Folosește-te abil de obiectele din jurul tău. Dacă ai o cană de cafea în mână atunci când vorbești cu cineva, fii foarte atentă cum o ții. Ar trebui să fie la nivelul mijlocului. Un obiect ținut aproape de ochii sau gura ta lasă impresia unei bariere fizice între tine și persoana cu care stai de vorbă.
  7. „Vorbește“ cu ajutorul mâinilor. Dacă gesticulezi în timp ce vorbești lasi impresia că știi foarte bine ce spui și astfel pari mult mai credibilă.
  8. Imită-l pe cel de lângă tine. Fii atentă la comportamentul persoanei cu care vorbești și imită-i subtil gesturile – acest lucru lasă impresia că sunteți pe aceeași lungime de undă. Cu toate acestea, încearcă să nu fie foarte evident – nu vrei să se creadă despre tine că ești o ciudată.

Foto outnow.ch

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro